ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Συζήτηση για το δημογραφικό στην Ευρώπη

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2017 16:43

Στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (Epp group) η οποία διεξήχθη στη Βουδαπέστη, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η οποία είχε σαν αντικείμενο: «Δημογραφική αλλαγή και ανανέωση των κοινωνιών μας – Προκλήσεις και απαντήσεις πολιτικής από τη σκοπιά των τοπικών και περιφερειακών αρχών».


Ο κ. Κ. Αγοραστός στην τοποθέτησή του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η ποιότητα των θεσμών και η κοινωνική οργάνωση θεωρείται από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την προοπτική ανάπτυξης μιας οικονομίας με νέες θέσεις εργασίας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημογραφική αλλαγή και την ανανέωση των κοινωνιών μας. Χρειάζεται κοινωνική προστασία και πολιτικές που να μην δημιουργούν «παγίδες φτώχειας». Υπάρχει ανάγκη για στοχευμένες πολιτικές και κοινωνική συνεννόηση. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λογική διέξοδος. Το καλό είναι ότι αυτά που πρέπει να γίνουν είναι συγκεκριμένα, δηλαδή παραγωγή και νέες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπή μισθό».
Ο κ. Αγοραστός μετά το τέλος των εργασιών της συνάντησης συνυπέγραψε με τα μέλη της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών δήλωση, η οποία μεταξύ άλλων αναγνωρίζει ότι η δημογραφική αλλαγή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή κοινωνία, επισημαίνει ότι η ουσιαστική μείωση των γεννήσεων και η γενική αύξηση του προσδόκιμου ζωής σημαίνουν ότι αναμένονται μείζονες μεταβολές στην ηλικιακή διάρθρωση του ευρωπαϊκού πληθυσμού και καταλήγει με την ανάγκη επενδύσεων σήμερα, σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, στο μέλλον του ευρωπαϊκού ανθρωπίνου κεφαλαίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανατρεπτικές επιπτώσεις των δημογραφικών αλλαγών τις επόμενες δεκαετίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass