ΣΤΟ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Η διαμαρτυρία της «γουρούνας»

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 16:15

ΑΘΗΝΑ

Στο Υπουργείο Μεταφορών μετέβησαν χθες ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων «γουρούνων». Ωστόσο ήταν άκαρπη η συνάντηση που είχε εφταμελής επιτροπή τους με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αθανάσιο Βούρδα.

«Όχι άλλη κοροϊδία, αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά», είναι το σύνθημα που φώναζαν οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων οχημάτων, οι οποίοι έφθασαν στον Πειραιά τα ξημερώματα της Δευτέρας, και πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον νέο ΚΟΚ. Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων τετράτροχων διαμαρτύρονται για την απαγόρευση κυκλοφορίας της «γουρούνας» στους δρόμους, την οποία προωθεί το υπουργείο μέσω του νέου ΚΟΚ.
Στόχος του Υπουργείου Μεταφορών είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αλλά οι ιδιοκτήτες των τετράτροχων υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν μειωθεί.
Όπως ήδη είναι γνωστό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τον ΚΟΚ απαγορεύει την κυκλοφορία των συγκεκριμένων οχημάτων σε όλους τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
«Αυτή η οριζόντια απαγόρευση μάς δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Μας κλείνει τα μαγαζιά, τα σπίτια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μείνουν άνεργοι.
Η «γουρούνα» είναι όχημα παντός τύπου καθώς μπορεί να οδηγηθεί και από ΑμεΑ ενώ ειδικά στην Κρήτη αρκετοί αγρότες χρησιμοποιούν τις γουρούνες για να κάνουν τις αγροτικές εργασίες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμιεδάκης.
Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των Ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και μηχανών θα αναφέρουν στον υπουργό και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την ασφάλιση των οχημάτων. «Η Πολιτεία μας υποχρεώνει να έχουμε τα οχήματα ασφαλισμένα είτε είναι σεζόν είτε όχι. Μόνο με την παράδοση πινακίδων μπορούμε να κρατήσουμε ανασφάλιστα τα οχήματα. Αυτό όμως δημιουργεί τεράστια προβλήματα ειδικά σε κάποια νησιά που δεν έχουν εφορίες και θα πρέπει να πάνε σε άλλο νησί για να παραδώσουν τις πινακίδες», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μπαμιεδάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass