ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ Β’ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η Κεντροαριστερά εκλέγει τον ηγέτη της

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 22:36

Υπό τη σκιά της εθνικής τραγωδίας στη Μάνδρα, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχή των δύο διεκδικητών από κάθε προεκλογική δραστηριότητα αλλά με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον για την αφετηρία του νέου εγχειρήματος για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, διεξάγεται αύριο ο δεύτερος γύρος

των εκλογών για την ανάδειξη ηγέτη για τον υπό σύσταση νέο ενιαίο φορέα.
Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης εξαιτίας κυρίως των ποσοστών που πέτυχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών την προηγούμενη Κυριακή αλλά προερχόμενοι και οι δύο από το ΠΑΣΟΚ, το μεγαλύτερο κόμμα του νέου φορέα, διεκδικούν την ψήφο όσων ψήφισαν στον πρώτο γύρο στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι το εγχείρημα της κεντροαριστεράς ξεκινά την επομένη ημέρα εκλογής του ηγέτη.
Με τον αέρα του υψηλού ποσοστού της προηγούμενης Κυριακής που την καθιστά αυτόματα «φαβορί» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά εμφανιζόμενη ως εγγυήτρια της ενότητας αναζητά διεύρυνση της εκλογικής της βάσης για να συνεχίσει τις προσπάθειες αναγέννησης του χώρου. Με δήλωσή της στην «Ε» ζητά από τους πολίτες καθαρή εντολή για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης ώστε, όπως έλεγε και στις προεκλογικές της εμφανίσεις, οι επόμενες εκλογές να είναι «ντέρμπι για τρεις».
Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται αισιόδοξος ότι μπορεί ως το «νέο αίμα» με το σύνθημα της πλήρους ανανέωσης, που συνεχίζει να συγκινεί, να κάνει την ανατροπή και να κόψει πρώτος το νήμα. «Ήρθε η ώρα ώστε η δημοκρατική παράταξη να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων στέλνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» στέλνοντας σαφές μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης: «Όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε: Το νέο δεν πέφτει από τον ουρανό. Είναι προϊόν τολμηρών συγκρούσεων και ανατροπών».
Την ίδια ώρα στη Λάρισα, όπως άλλωστε σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα επιτελεία των δύο μονομάχων εντείνουν τις κινήσεις τους για να κερδίσουν τις εντυπώσεις προσελκύοντας ψηφοφόρους ενώ χθες το απόγευμα κυκλοφόρησαν δύο κείμενα στήριξης των δύο υποψηφίων με υπογραφές υποστηρικτών τους.
  Συγκεκριμένα:
Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κεντροαριστεράς. Η κάλπη, την Κυριακή της 19ης Νοέμβρη θα αναδείξει πρόεδρο του χώρου, που θα αναλάβει να οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες εθνικές εκλογές. Οι διαδικασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, τα εκλογικά κέντρα είναι έτοιμα, οι εθελοντές βρίσκονται στις θέσεις τους και το μόνο που απομένει είναι η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες, η οποία ήταν αρκετά ενθαρρυντική την πρώτη Κυριακή της εκλογικής διαδικασίας καθώς αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα της ανάτασης του χώρου.
Οι δύο πλέον υποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία της Κεντροαριστεράς, είναι αξιόλογοι, γνωστοί στην πολιτική σκηνή την οποία ο καθένας τους έχει υπηρετήσει και συνεχίζει να υπηρετεί. Εκείνη όμως που τόλμησε να αναλάβει στους ώμους της την ευθύνη του κατακερματισμένου χώρου, εκείνη που ονειρεύτηκε την επανένωση σε μια στιγμή που φαινόταν ανέφικτη, εκείνη που προχώρησε στην ίδρυση ενός νέου φορέα, εκείνη που απηύθυνε κάλεσμα σε συνέδριο, είναι η Φώφη Γεννηματά. Η Πρόεδρος πάλεψε, προσπάθησε και κατάφερε τελικά με επιτυχία να ενώσει όλα τα κομμάτια. Με ήθος, επιμονή και υπομονή, με ευθύτητα και ειλικρίνεια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με σεβασμό και πάντα με το χαμόγελο επέστρεψε την παράταξη στον κόσμο. Η Φώφη Γεννηματά έθεσε εαυτόν στην κάλπη, με μοναδικό στόχο την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, τον ενεργό ρόλο του νέου φορέα και την αυτόνομη πορεία.
Για αυτούς ακριβώς τους λόγους συντάχθηκαν δίπλα της από την πρώτη στιγμή τα στελέχη του Νομού, Τσιάκαλος Στέλιος μέλος Κ.Σ ΔΗΣΥ, Γιαννούλας Βαγγέλης γραμματέας Ν.Ε, Τολίκας Μιχάλης αναπλ. γραμματέας, Σαμαρίνα Φράντζη υπεύθυνη Τομέα Γυναικών Ν.Ε, Σάμερ Αμάρι Αθανάσιος υπεύθυνος Τομέα Υγείας και αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, Σίμος Βασίλειος υπεύθυνος Συνδικαλιστικού, Ρίκα Μπούσιου υπεύθυνη τομέα εργασίας, Μπαρλαγιάννης Σάκης αναπληρωτής τομέα Υγείας, Μαλάκος Ιωάννης μέλος της Συνέλευσης Αντιπροσώπων Οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος, Κουρούτσαλης Κυριάκος μέλος Κ.Σ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Αληφακιώτης Γιώργος μέλος Κ.Σ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Αστέριος Νάνος στέλεχος του Αγρ. Συνεταιρισμού Ένωσης Ελασσόνας, ο Κώστας Τύμπας αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ είναι στο πλευρό της και ο Σταύρος Πουλαράκης αντιδήμαρχος Φαρσάλων, η Χριστίνα Γιαννουλέα δημ. σύμβουλος Αγιάς. Για να πετύχουμε την ενότητα στην επόμενη μέρα. Για να αναδείξουμε και πάλι την παράταξη. Για να συμπορευτούμε με το όραμα της Προέδρου!
Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
Η συμμετοχή 210.000 πολιτών στην εκλογή ήταν μια μεγάλη επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Οι πολίτες συμμετείχαν μαζικά στη συγκεκριμένη διαδικασία, επειδή αυτή τους πρόσφερε μια ελπίδα αλλαγής, ανανέωσης και προοπτικής. Μια δυνατότητα και ευκαιρία ο νέος Φορέας να γίνει πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις με την ενοποίηση ενός διάσπαρτου πολιτικού χώρου από το κέντρο ως τη σοσιαλδημοκρατία και να εκφράζει τις δυνάμεις της παραγωγής, της εργασίας, του πολιτισμού και της νεολαίας.
Ενός Φορέα που θα είναι απαλλαγμένος από τις παθογένειες του παρελθόντος, τις προσωπικές στρατηγικές, τις πελατειακές σχέσεις, τα συντεχνιακά συμφέροντα και τις εξαρτήσεις, τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό και θα έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών. Ενός καινούργιου πολιτικού κόμματος το οποίο θα είναι σύγχρονο, ευρωπαϊκό με αρχές και αξίες, με κανόνες και συλλογικές διαδικασίες που θα δίνει απαντήσεις και λύσεις στην κρίση και στα προβλήματα της κοινωνίας, που θα αλλάξει το θολό πολιτικό σκηνικό της χώρας, ανοίγοντας νέους δρόμους και ορίζοντες.
Για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, απαιτείται και αυτή την Κυριακή η ενεργή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Καλούμε όλους να συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια για την αναγέννηση της παράταξης, για τη νέα σύγχρονη Κεντροαριστερά. Οι πολίτες χωρίς συναισθηματισμούς, χωρίς κομματικές γραμμές και μηχανισμούς, χωρίς παροτρύνσεις από παράγοντες, με το χέρι στην καρδιά να κρίνουν, να συγκρίνουν και να επιλέξουν αφουγκραζόμενοι τη φωνή και τις αγωνίες της κοινωνίας και τη νέα γενιά.
Να επιλέξουν αυτόν που μπορεί καλύτερα να εκφράσει την ανανέωση, την ελπίδα και την προοπτική για το παρόν και το μέλλον της χώρας, που μπορεί να διευρύνει την εκλογική βάση του προοδευτικού χώρου δημιουργώντας ένα κόμμα αρχών, συλλογικό και σύγχρονο.
Εμείς πιστεύουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει τα εχέγγυα για την αλλαγή και την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, έχει την επάρκεια και τις γνώσεις για την αναγέννηση του προοδευτικού χώρου. Έχει κάνει μεταρρυθμιστικές προτάσεις και παρουσιάσει ριζοσπαστικές θέσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη, το παραγωγικό μοντέλο, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Μπαγιώτα Σταυρούλα, Γεωπόνος, Χατζοπούλου Δέσποινα, Δ/νση Αγροτικών Επ/σεων, Πατσαρίκα Ανδρομάχη, Αποφ. Κοινωνικής Εργασίας, Κρόιας Γιάννης, Μηχαν. Μηχανικός, Κουκοβίνος Μάριος, Δικηγόρος, Μούσιος Κώστας, Τεχνολ. - Μηχανολόγος, Κράιας Παναγιώτης, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, Παπακρίβος Γιάννης, Γιατρός, Παπαευαγγέλου Νίκος, Μετεωρολόγος, Γαλλιού Μαρία, Δικηγόρος, Μπεκίρη Καλλιόπη, Δικηγόρος, Μίχος Γιάννης, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός, Μίχος Νίκος, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός, Πολιτικός Μηχανικός, Χατζής Χρήστος, Οικονομολόγος.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass