Τι θα κάνει η κυβέρνηση για το Παλαιστινιακό;

* Ερώτηση της Κ.Ο. του ΚΚΕ μετά την απόφαση Τραμπ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2017 16:49

Ερώτηση στη Βουλή για τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στη στάση της στο Παλαιστινιακό μετά την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, κατάθεσε η Κ.Ο. του ΚΚΕ, στην οποία μετέχει και ο Λαρισαίος βουλευτής Γ. Λαμπρούλης. Στην ερώτηση αναφέρεται:

Η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ δείχνει τη δραστήρια συμμετοχή τους στο έγκλημα, που διαπράττεται από το Ισραήλ και τους συμμάχους, σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της ΕΕ που εμβαθύνει διαρκώς τις σχέσεις της με το Ισραήλ, ενώ ταυτίζει τον θύτη με το θύμα και αναγορεύει σε τρομοκρατία τη δίκαιη πάλη του λαού της Παλαιστίνης.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι αφενός μεν η συνέχιση της κατοχής της Παλαιστίνης και αφετέρου η βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού με δολοφονίες, φυλακίσεις κλπ.

Η απόφαση των ΗΠΑ δεν ρίχνει απλώς “λάδι στη φωτιά” επιδιώκοντας να κάψει τη λύση της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά συνδέεται με τους γενικότερους σχεδιασμούς τους στην περιοχή για αλλαγή συνόρων με στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τις δικές της βαρύτατες ευθύνες όχι μόνον γιατί αθωώνει την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και αναπτύσσει σε βάθος τις σχέσεις της με το Ισραήλ, εμπλέκοντας τη χώρα μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αλλά και γιατί δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα και με την αντίστοιχη απόφαση της Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, καταδικάζοντας με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και ζητώντας την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

• Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στα παραπάνω ζητήματα;

• Τι μέτρα θα πάρει για την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Βουλής τον Δεκέμβρη του 2015 καθώς και

• Τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και άλλες κοινές στρατιωτικοπολιτικές δραστηριότητες με το Ισραήλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass