ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Επεκτείνει το δίκτυό της η ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2017 17:07

Τα εγκαίνια της  επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις περιοχές του Φιλύρου, του Χορτιάτη και της Εξοχής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη πραγματοποιήθηκαν  προχθές την Κυριακή παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.

Σωκράτη Φάμελλου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του πρώην υπουργού – βουλευτή Β’ Θεσ/κης, κ. Θεόδωρου Καράογλου, του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του προέδρου του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Βενέτιου Μπούρα και του γενικού διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδα Μπακούρα. Την φλόγα του φυσικού αερίου, που συμβολίζει την επέκταση του δικτύου στην περιοχή του Χορτιάτη, άναψε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλος, ο οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε  ότι κατεβλήθη μια μεγάλη προσπάθεια τα δύο τελευταία χρόνια, ώστε να τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης,  κάτι που με συνέπεια και χωρίς καθυστερήσεις υλοποιείται χάρη στην άψογη συνεργασία του Ελληνικού Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα που συλλειτουργούν στο πλαίσιο της ΕΔΑΘΕΣΣ και αποτελούν μοντέλο για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας.
Ο  γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, επεσήμανε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι περαιτέρω επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αερίου, οι οποίες πραγματοποιούνται ανάλογα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών. Επεσήμανε πως στόχος της εταιρείας είναι να προχωρήσει σε επενδύσεις επέκτασης του δικτύου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης για την επόμενη πενταετία που θα αγγίξουν τα 59,8 εκατ. ευρώ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή Δικτύου Χαμηλής Πίεσης (4 bar) 205 χλμ και 5 χλμ Δικτύου Μέσης Πίεσης (19 bar) για την ίδια περίοδο 2018 – 2022. Αναφερόμενος στο σύνολο της Θεσσαλίας, τόνισε ότι έως σήμερα ο αριθμός των συμβάσεων σύνδεσης ισούται με 220.387 ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των ενεργοποιημένων παροχών ανέρχεται σε  212.129. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η τροφοδότηση του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλύρου με φυσικό αέριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass