ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τιµήθηκε ο Βασίλης Αντ. Κύρκος

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2017 18:43

Την Πέµπτη 23 Νοεµβρίου 2017 το Ίδρυµα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου σε συνεργασία µε τον Τοµέα Φιλοσοφίας τού Τµήµατος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων οργάνωσαν για τον συµπατριώτη µας Βασίλη Αντ. Κύρκο, καθηγητή Φιλοσοφίας, εκδήλωση µνήµης στα Ιωάννινα. Η τιµητική αυτή εκδήλωση έγινε στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του Μεγάρου της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Παρασκευοπούλου 4).

Για την προσωπικότητα του αείµνηστου καθηγητή των Πανεπιστηµίων Ιωαννίνων και Αθηνών µίλησαν οι εξής: ο κ. Κων. Θ. Πέτσιος, καθηγητής του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, και ο κ. Χρ. Τερέζης, καθηγητής του Πανεπιστηµίου Πατρών. Προλόγισε ο Πρύτανης του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης.

Ήδη, ο Βασίλης Κύρκος (1934-2016) είχε βραβευτεί και εν ζωή πολλές φορές και ευτύχησε να βιώσει την αναγνώριση του προσώπου του και της επιστηµονικής προσφοράς του. Το 2011 οι Θεσσαλοί επιστήµονες, µε τη φροντίδα του Λαρισαίου φιλολόγου Ιω. Ν. Ηλιούδη, του προσέφεραν τον αφιερωµατικό τόµο «Θετταλών αµητός» από τις Εκδόσεις «Μυρµιδόνες (µε 25 συνεργασίες τους), κοντά σε πολλές άλλες τιµές που του αποδόθηκαν από πανεπιστηµιακούς κύκλους. Πέρυσι τιµήθηκε από το Πανεπιστήµιο Αθηνών.

Έφυγε από τη ζωή, ήρεµα, σωκρατικά. Μας άφησε ως παρακαταθήκη το λαµπρό διδακτικό του έργο, ένα εκτεταµένο συγγραφικό και πολιτιστικό έργο, καθώς και µια φιλία γνήσια, καθαρά θεσσαλική. Η Θεσσαλία και σύµπας ο Ελληνικός Κόσµος θα τον θυµούνται για πάντα µε ευγνωµοσύνη.

 

Νίκος Κατοίκος

φιλόλογος

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass