Καταγγέλλει παραβίαση Συντάγματος - Κανονισμού Βουλής η ΝΔ

• Μήνυση Σαμαρά κατά Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη για τη Novartis • ΒασιλικήςΘάνου: Ενα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2018 16:08

ΑΘΗΝΑ

Ξεκάθαρη παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, αναφορικά με τη διαδικασία που επελέγη για την υπόθεση της Novartis, καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία.

Πηγές από την οδό Πειραιώς αφενός αναφέρονται στο γεγονός ότι δεν παραπέμπεται και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφετέρου κάνουν λόγο για προσπάθεια εξυπηρέτησης της επιχείρησης λάσπης που προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κάνουν λόγο στην αξιωματική αντιπολίτευση για πρόταση της κυβέρνησης αόριστη και για παράτυπη διαδικασία να στηθούν 10 κάλπες κι όχι μία. Τονίζουν χαρακτηριστικά:
 «Στην προσπάθειά της να δημιουργήσει εντυπώσεις και να διαστρέψει τη συζήτηση από την ουσία της υπόθεσης Novartis, η κυβέρνηση αποφάσισε να στήσει δέκα διαφορετικές κάλπες για την παραπομπή των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία που ήρθε στη Βουλή. Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι στα πρόσωπα που θέτει προς παραπομπή η πρόταση της Κυβέρνησης, δεν περιλαμβάνεται ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής παρ’ ότι αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Ολοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται πια ότι ο μόνος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Θα εστιάσουμε, όμως, στους λόγους για τους οποίους η απόφαση αυτή παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, είναι παράλογη και τελικά εξυπηρετεί μόνο την επιχείρηση λάσπης που προσπαθεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με βάση την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, δεν απαγγέλλονται συγκεκριμένες κατηγορίες στα πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία. Η πρόταση είναι αόριστη και το μόνο ζητούμενο που θέτει είναι αν η βουλή -δια της προανακριτικής που θα συστήσει- είναι αρμόδια να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης ή αν θα πρέπει να επιστρέψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη
Ως εκ τούτου, και με βάση το άρθρο 154 του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και την κοινή λογική, πρέπει να στηθεί μία μόνο κάλπη γιατί το ζήτημα που έχει θέσει η κυβερνητική πρόταση είναι μόνο ένα: αν έχει αρμοδιότητα η επιτροπή για να επιληφθεί αυτού του ζητήματος.
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση επιλέγοντας να στήσει 10 κάλπες έχει στόχο με τη συγκεκριμένη μεθόδευση να συνεχίσει το show που έχει οργανώσει και να δημιουργήσει νέες εντυπώσεις με μια προσχηματική ψηφοφορία για δέκα πολιτικούς της αντιπάλους στους οποίους δεν έχει καν το θάρρος να απαγγείλει κατηγορίες, απλούστατα γιατί αυτές δεν στοιχειοθετούνται από τις ανώνυμες κατηγορίες.
Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει, και στην ολομέλεια, στην αυτονόητη θέση της να υπάρξει μόνον μια κάλπη βάσει της κατάπτυστης πρότασης που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία. Σε κάθε περίπτωση θα πει ναι στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Και αυτό για να έρθουν όλα στο φως με διαφανείς διαδικασίες και με πιστή τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Θα κληθούν όλοι οι μάρτυρες να καταθέσουν ενώπιον όσων κατηγορούν και να αποδείξουν -αν μπορούν- τις συκοφαντίες τους.  Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κλείσει άρον άρον την διαδικασία για να μείνει η λάσπη που ρίχνει στους πολιτικούς της αντιπάλους.
 Ο,τι και να κάνει, η ΝΔ θα αναδείξει τη σκευωρία που στήθηκε με μοναδικό σκοπό την πολιτική διάσωση μίας Κυβέρνησης που βουλιάζει κάτω από το βάρος των δικών τις καταστροφικών πολιτικών».
ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ
Μήνυση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της Ελένης Τουλουπάκη και κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε μια κίνηση που είχε προαναγγείλει μετά την αναφορά του ονόματός του στη δικογραφία της Novartis.
Ο πρώην πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει τη μήνυση, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί ένα πρόσκαιρο «επικοινωνιακό» τέχνασμα. Αποτελεί μία συνειδητή κίνηση που αποτυπώνει την οργή εξαιτίας μίας υπόθεσης, η οποία θεωρεί ότι ξεπέρασε τα όρια.
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους.
Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα Κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα!
Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η Κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.
Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν.
Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.
Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον Ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν!
Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ  
Για «νέα συνωμοσιολική θεωρία» του Α. Σαμαρά κάνει λόγο το Μαξίμου. «Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολική θεωρία του σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά» αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας: «Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του. Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό».
*«Ορισμένοι από αυτούς που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis αδυνατούν να κρύψουν τη νευρικότητα και τον πανικό τους. Και εκτίθενται» σχολιάζει, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τη μήνυση Σαμαρά.
«Αναμένουμε μετά από τη μήνυση στον πρωθυπουργό, στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, και στους μάρτυρες, ο κ. Σαμαράς να μηνύσει και το FBI. Έτσι, θα αποκτήσει μεγαλύτερη "αξιοπιστία" η θεωρία συνωμοσίας που διακινεί» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
*Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει ότι ο αντιπερισπασμός, ο αποπροσανατολισμός και ο εκφοβισμός των δικαστικών λειτουργών και των μαρτύρων είναι ο στόχος της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος ευχαριστεί τον κ. Σαμαρά για τις υπερφυσικές ικανότητες που αποδίδει στον αναπληρωτή υπουργό, οι οποίες του επιτρέπουν να προκαλεί και να χειραγωγεί έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και το FBI.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΑΝΟΥ
Ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και σε επίπεδο μεθοδεύσεων και σε επίπεδο εύρους των εμπλεκομένων προσώπων χαρακτήρισε η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου, την υπόθεση Novartis.
«Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, προχωρούν με σοβαρότητα και προσεκτικά βήματα στην υπόθεση Novartis και θεωρώ ότι θα διαλευκάνουν την υπόθεση» δήλωσε η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Alpha 989.
Ερωτηθείσα για τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι δικαστές και οι εισαγγελείς, η κ. Θάνου δήλωσε ότι «και οι δικαστές και οι εισαγγελείς ενήργησαν σύμφωνα με τον Νόμο και το Σύνταγμα» και χαρακτήρισε τις επιθέσεις αδικαιολόγητες. «Οι γενικότερες επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση είναι και ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες και θα έλεγα ας αφήσουν επιτέλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο έργο τους» δήλωσε η κ. Θάνου και αναφερόμενη στην κ. Τουλουπάκη υποστήριξε ότι «τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της έχουν το σθένος να συνεχίσουν το έργο τους παραγνωρίζοντας τις απειλές και τις ύβρεις».
Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει αποζημίωση από την Novartis, η κ. Θάνου, στη ραδιοφωνική της συνέντευξη, δήλωσε: «Ασφαλώς πιστεύω ότι θα προχωρήσει το αίτημα για αποζημίωση». Και διευκρίνισε ότι «αν και δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό, δεν έχει λόγο να μην το κάνει η κυβέρνηση».
Για τους προστατευμένους μάρτυρες, η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού υποστήριξε, απευθυνόμενη σε όσους τους αποκαλούν «κουκουλοφόρους» ότι «όφειλαν να γνωρίζουν ότι σε όλα τα κράτη της ΕΕ ισχύει το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων», ενώ προσέθεσε «απορώ γιατί ακούγεται και από στόματα προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό και επίπεδο».
Τέλος κληθείσα να σχολιάσει αν το «έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας» έχει παραγραφεί, η κ. Θάνου περιορίστηκε να πει: «Ας περιμένουμε λίγες μέρες, θα αποφανθεί η Βουλή περί αυτού».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ:
Η προσωπική στοχοποίηση δικαστικών, βλάπτει

ΑΘΗΝΑ  

Ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας και Ξένη Δημητρίου, με κοινή ανακοίνωσή τους, ζητούν νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση στη δημόσια κριτική των δικαστικών ενεργειών. Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Αρείου Πάγου και αναφέρει ότι «ο χειρισµός από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δηµόσιο συµφέρον και προβληµατίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια µόνο µέσα σε ατµόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, µεταξύ άλλων, τήρηση του µέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δηµόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών».
Στη συνέχεια, αφού επισημαίνουν ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι αποτρεπτική κάθε είδους παρεµβάσεων στο έργο των δικαστικών λειτουργών, τονίζουν ότι «ο δηµόσιος λόγος, µε τον οποίο γίνεται προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίµατος νηφαλιότητας που απαιτείται».
Δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι «η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της ∆ικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσµικά προβλεπόµενο τρόπο».
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Ο χειρισµός από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δηµόσιο συµφέρον και προβληµατίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια µόνο µέσα σε ατµόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, µεταξύ άλλων, τήρηση του µέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δηµόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών. Η δε θεσµοθετηµένη από την έννοµη τάξη µας λειτουργική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι αποτρεπτική κάθε είδους παρεµβάσεων στο έργο των δικαστικών λειτουργών.
Όµως, ο δηµόσιος λόγος, µε τον οποίο γίνεται προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίµατος νηφαλιότητας που απαιτείται. Άλλωστε, η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της Δικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσµικά προβλεπόµενο τρόπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass