Μήνυση Αβραμόπουλου κατά δύο μαρτύρων Novartis

* Στη Βουλή η μήνυση Σαμαρά κατά Τσίπρα * Ρουσόπουλος: Δεν θα μας διχάσουν

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2018 16:53

ΑΘΗΝΑ
Μηνυτήρια αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας συγχρόνως να διερευνηθεί η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών και συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων.


Κατέθεσε, επίσης, αίτημα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες οι δύο ψευδομάρτυρες και συκοφάντες υπήχθησαν στον Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.
Σε δήλωσή του, τονίζει πως «στη δικογραφία δυόμισι χιλιάδων σελίδων δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο παράγραφοι που αναφέρονται στο όνομά μου από τους δύο ψευδομάρτυρες και δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα».
«Η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων θα πρέπει να επανεξετασθεί από τον αξιότιμο κ. αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε οι σχετικές διατάξεις να ανακληθούν και οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξαν με τις καταθέσεις τους» προσθέτει.
Μάλιστα, όπως αναφέρει, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύει ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η σκευωρία και θα λάμψει η αλήθεια.
Επίσης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον ενημερώνει πως θα υποβάλει υπόμνημα, καθώς την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, οπότε θα διεξαχθεί η συζήτηση στη Βουλή, θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για προγραμματισμένη συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ.
ΣΤΗ ΒΟΥΛH Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ
Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία Πρωτοδικών τη μήνυση που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Νovartis.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αμελλητί, στη Βουλή, διά του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αξιολογηθεί η μήνυση του πρώην πρωθυπουργού και να κριθεί μέσω κοινοβουλευτικής διαδικασίας εάν ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχουν διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία καταμηνύονται.
Σε ό,τι αφορά το σκέλος της μήνυσης του πρώην πρωθυπουργού που στρέφεται σε βάρος της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων Εισαγγελέων Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Τέλος, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα επιληφθεί και για το σκέλος της μήνυσης του κ. Σαμαρά που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».
Πρώτη κίνηση σχετικά με τα δύο πρόσωπα θα είναι να αποφανθεί ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διερευνηθεί η μήνυση για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, γεγονός που θα σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκαλυφθεί και η ταυτότητα τους.  
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΧΑΣΤΟΥΜΕ
 «Δεν θα καταφέρει να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσίπρας», διαμηνύει ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας την υπόθεση Novartis.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέντευξή του εκφράζει, μεταξύ άλλων, την άποψη ότι «και μόνον το «τσουβάλιασμα» όλων των πρώην υπουργών Υγείας, πλην εκείνου που σήμερα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δύο πρώην πρωθυπουργών, εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας. Όταν, μάλιστα, αναλογιστεί κανείς ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την υπόθεση ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο» από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, βασιζόμενοι σε αστήρικτες υποθέσεις και εικασίες των μαρτύρων». Ο κ. Ρουσόπουλος καλεί τα στελέχη της Ν.Δ. να διακρίνουν τον στόχο από τις μικρές ή μεγάλες σκοπιμότητες λέγοντας: «Ο στόχος των αντιπάλων είναι να μας διαιρέσουν. Ο στόχος ο δικός μας είναι να μείνουμε ενωμένοι και να ενώσουμε όλο και μεγαλύτερες δυνάμεις Ελλήνων για ένα καλύτερο αύριο, υπό μια νέα εμπνευσμένη και δυναμική διακυβέρνηση, η οποία θα καταφέρει να ανατρέψει το θολό πολιτικό και οικονομικό τοπίο, να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη, μαζί με ένα διαφορετικό ήθος διακυβέρνησης».
Ερωτηθείς σχετικά με στελέχη της Ν.Δ. που επιτέθηκαν κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, υπενθυμίζει τη δική του περιπέτεια και ότι τότε υπήρχαν πολλά στελέχη και από τη Νέα Δημοκρατία τα οποία έσπευσαν να πάρουν θέση και να τον κατηγορήσουν προσωπικά. «Είμαι, λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε, ιδιαιτέρως ευαίσθητος σε τέτοια θέματα. Η συκοφαντία είναι η χειρότερη μορφή πολιτικής επίθεσης, βαθιά αντιδημοκρατική πράξη και καταδικαστέα. Την έχω ζήσει στο πετσί μου. Ως εκ τούτου, δεν θα σχολιάσω κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ή ό,τι έχει πει. Θεωρώ ότι εάν το κάνω, θα γίνω κομμάτι του παιγνίου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να μας διαιρέσει» δηλώνει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τέλος, για το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής δεν παρεμβαίνει δημόσια και συνήθως μιλά μέσω κύκλων του, διευκρινίζει: «Ο Κώστας Καραμανλής, ως έμπειρος πολιτικός και παράγων θεσμικής αξίας στο πολίτευμά μας λόγω των θέσεων αλλά και των ικανοτήτων του, είναι ο καλύτερος να κρίνει πότε και πώς θα παρεμβαίνει στο δημόσιο βίο».

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗ ΝΔ

Κριτική στη ΝΔ ασκεί η πρώην βουλευτής του κόμματος, Κατερίνα Παπακώστα, σε συνέντευξή της, τονίζοντας πως η θέση της όσον αφορά την ανάγκη παραίτησης του Άδωνι Γεωργιάδη από την αντιπροεδρία, λόγω της εμπλοκής τού ονόματός του στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν έχει αλλάξει.
Μάλιστα, με αφορμή την αποπομπή του Ευάγγελου Αντώναρου, η ανεξάρτητη βουλευτής επισημαίνει πως πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν να λειτουργεί με κανόνες. «Αυτό φαίνεται να αλλάζει και θα αξιολογηθεί» σημειώνει.
Όσον αφορά την υπόθεση της Novartis, η κ. Παπακώστα τη χαρακτηρίζει πολύ σοβαρή, ζητώντας να διερευνηθεί σε βάθος και να εξεταστούν όλα τα στοιχεία και όσα λέγονται να βασίζονται σε αποδείξεις. «Να έρθουν όλα στο φως με θεσμικό τρόπο. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου οφείλει να συμβάλει στη διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου, το οποίο είναι διεθνές. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, διότι πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με κανόνες. Πρέπει να υπηρετούνται από εμάς τους πολιτικούς, προκειμένου να χτίσουμε ξανά σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό. Θεωρώ πως, αφού η Δικαιοσύνη αποφανθεί οριστικώς και εκτιμηθεί η ζημιά εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, αυτή θα πρέπει να διεκδικηθεί εις ολόκληρον» αναφέρει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass