Συναντήσεις Κοτζιά με Ντιμιτρόφ - Μπουσάτι

* Απαραίτητη η αλλαγή του Συντάγματος υποστηρίζει η Ακαδημία Αθηνών

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2018 16:56

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχαν στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που διεξάγεται στη Σόφια, ο Έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ.


Τη συνάντηση έκανε γνωστή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, με τους δύο άνδρες να συνεχίζουν τις συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα στη Βιέννη, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για την ονομασία της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.
Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, επικεντρώθηκαν σε πτυχές προγραμματισμού ενόψει και των επόμενων συναντήσεών τους, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο χωρών που βρίσκεται σε εξέλιξη.
*Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση και με τον αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, κατά την οποία ανέλυσαν τις τεχνικές πτυχές που θα πρέπει να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα στα υπό διαπραγμάτευση ζητήματα των δύο χωρών.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Εν τω μεταξύ με αφορμή ερωτήματα προς την Ακαδημία Αθηνών για το ποια είναι η θέση της σχετικά με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Ακαδημίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Ακαδημία Αθηνών παρακολουθούσα αδιαλείπτως το εθνικής σημασίας αυτό θέμα, έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει δημοσία τις θέσεις της με βάση αδιάσειστα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα.
Επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων πρέπει να είναι η τροποποίηση του Συντάγματός του, η εγκατάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων (σχολικά βιβλία, γεωγραφικοί χάρτες, αγάλματα Μ. Αλεξάνδρου, κλπ.) και της οικειοποίησης της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας.
Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του.
Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass