Νέα τριμερής Κοτζιά- Ντιμιτρόφ- Νίμιτς

* Αύριο στη Βιέννη για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 18:30

ΑΘΗΝΑ

Συνάντηση στη Βιέννη αύριο το απόγευμα θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ Μίλε Μποσνιάκοφσκι είχε επιβεβαιώσει ελληνικά δημοσιεύματα που μιλούσαν για συνάντηση για το ονοματολογικό, χωρίς ωστόσο, να δώσει στη δημοσιότητα την ημερομηνία.

Σημειώνεται πως η τελευταία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας της πΓΔΜ πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στην Aχρίδα, κατά την οποία οι κ.κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ ανήγγειλαν ότι θα υπάρξουν νέες συναντήσεις, το προσεχές διάστημα, σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνάντησή του με την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης στο ονοματολογικό. Την ίδια θέση εξέφρασε και η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σε συνέντευξή του την περασμένη Δευτέρα, όμως, ο κ. Ζάεφ είχε δηλώσει ότι δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη οι προϋποθέσεις για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass