ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εθνική προτεραιότητα και στρατηγική η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 16:04

Να γίνει απόλυτη εθνική προτεραιότητα και στρατηγική η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, βουλευτές και πολύτεκνοι στην εκδήλωση για τη δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας, που συνδιοργάνωσαν στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) ο Τομέας Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

Αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις του δημογραφικού στη χώρα, την οικονομία, το ασφαλιστικό σύστημα, το παραγωγικό μοντέλο και την κοινωνική συνοχή, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός το χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της κοινωνίας.

«Το να μην αντιδρούμε στο δημογραφικό πρόβλημα είναι «σιωπηλό έγκλημα» καθώς δημογραφικό είναι η πατρίδα μας, το έθνος μας, η χώρα μας», σημείωσε και επισήμανε: «Δεν χωρούν ούτε επιτρέπονται άλλα εγκλήματα και άλλες καταστροφές στο σώμα της χώρας».

Αναφέροντας ότι είναι αρνητικές και οι τρεις δημογραφικές συνιστώσες (γεννήσεις – θάνατοι – μετανάστευση), ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ υποστήριξε ότι «είναι η πρώτη φορά μεταπολεμικά που ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται» καθώς, όπως πρόσθεσε, «καμιά ελληνική γενιά της περιόδου 1935-1975 δεν αναπληρώθηκε».

Ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε και στη γήρανση του πληθυσμού προειδοποιώντας ότι «μ’ αυτά τα δεδομένα, αλληλεγγύη γενεών δεν μπορεί να υπάρξει και σίγουρα όχι μ’ αυτό το ασφαλιστικό σύστημα. Είναι ζήτημα αν θα πάρουν καν σύνταξη όσοι είναι σήμερα κάτω των 50 ετών», εκτίμησε.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας πρότεινε μεταξύ άλλων τη θεσμοθέτηση Υπουργείου Δημογραφίας και Οικογένειας και επανακατέθεσε την πρότασή του για «Παραγωγική Επανάσταση στη χώρα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με ικανοποιητικό μισθό και να παραχθεί εισόδημα προκειμένου να χρηματοδοτείται ένα σύγχρονο, δίκαιο, βιώσιμο και λειτουργικό κοινωνικό κράτος».

Στην εκδήλωση, μίλησαν ακόμη οι βουλευτές κ. κ. -Σία Αναγνωστοπούλου, ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Αχαΐας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νέα Δημοκρατίας, Α’ Αθηνών, Χαρά Κεφαλίδου, Κίνημα Αλλαγής, Ν. Δράμας, Μανώλης Συντυχάκης, ΚΚΕ, Ν. Ηρακλείου καθώς και ο Πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος κ. Βασίλης Θεοτοκάτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass