«Μύλος» οι ΑΝΕΛ

Μαζικές αποχωρήσεις στελεχών

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2018 15:17

ΑΘΗΝΑ

Αν μπει κανείς στην ιστοσελίδα των ΑΝΕΛ το πρώτο πράγμα που βλέπει είναι το σύνθημα που τους έκανε γνωστούς.

Ομολογουμένως επιτυχημένο όταν ξεκινούσαν την πορεία τους, αλλά σήμερα είναι τουλάχιστον αστείο. «Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Ελληνες», γράφουν, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις ίσως να μην ισχύει τίποτε.

Μέχρι χθες οι ΑΝΕΛ ήταν εννέα αλλά με την αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου, βουλευτή Πειραιά, μετρούν πλέον οκτώ. Αλλά κι από αυτούς είναι αμφίβολο πόσοι θα μείνουν δίπλα στον Πάνο Καμμένο, είτε στην πορεία προς τις εκλογές, είτε πολύ νωρίτερα.

Αλλωστε, τον Ιανουάριο του 2015 είχε 13 βουλευτές, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους έπεσε στους 10 και σήμερα πλέον μετρά απώλειες. Και δεν είναι μόνον οι βουλευτές αλλά και σημαίνοντα στελέχη στην κομματικού του βάση που συγκρατούσαν τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης κυβίστησης με τα μνημόνια.

Από τους οκτώ (μαζί με τον Πάνο Καμμένο) βουλευτές, δύο εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη κι ένας στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, βουλευτές της συμπρωτεύουσας είναι οι κ. Ζουράρις και Λαζαρίδης ενώ στη θεσσαλική πρωτεύουσα εκλέγεται ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης, κ. Κόκκαλης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στους δύο βουλευτές της Θεσσαλονίκης ασκούνται πιέσεις από την εκλογική τους βάση να αποχωρήσουν από τους ΑΝΕΛ με αφορμή τη συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία. Στη συμπρωτεύουσα επικρατεί αναβρασμός και πολλοί είναι εξοργισμένοι τόσο με τους βουλευτές που στηρίζουν τη συμφωνία και την κυβέρνηση όσο και με στελέχη της αυτοδιοίκησης και κομματικά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Χθες την παραίτησή του υπέβαλε στον Πάνο Καμμένο ο πρόεδρος της συντονιστικής Καστοριάς, Χρήστος Παύλου ένα από τα σημαντικότερα στελέχη των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα.

Δύο παραιτήσεις καταγράφηκαν και από τους ΑΝΕΛ Πιερίας. Ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος παραιτήθηκε από μέλος του κόμματος και από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, κατηγορώντας μάλιστα τον Πάνο Καμμένο ότι υποτιμά τη νοημοσύνη του αλλά και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

​Επίσης ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. και πολιτευτής στην Πιερία, αναφέρει σε δήλωσή του πως ελπίζει η παραίτησή του να δώσει το έναυσμα ώστε να ξυπνήσουν συνειδήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς είχε εκφράσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ σε περίπτωση που καταψήφιζαν την πρόταση μομφής. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Πάνο Καμμένο, ζητώντας την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, προκειμένου να μην υπογραφεί η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει βγει ανακοίνωση με την οποία να δηλώνει τι πρόκειται να πράξει.

Ετσι, μετά την αποχώρηση Δ. Καμμένου και την παραίτηση της Μανταλένας Παπαδοπούλου, οι ΑΝΕΛ αρχίζουν να μετρούν τις απώλειές τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι σκληρές ανακοινώσεις των στελεχών που φεύγουν από τον Πάνο Καμμένο. Η κ. Παπαδοπούλου μίλησε για κατάπτυστη συμφωνία ενώ ο Δημ. Καμμένος έλεγε δηκτικά «να δούμε πόσο ξύλο θα πέσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass