ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Δεν αποκλείει ακύρωση του δημοψηφίσματος!

* Τόνισε ότι η Ελλάδα επιζητεί λύση που δεν θα συνιστά υποταγή, αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 0:25 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Ιουλ 2015 1:44

 

ΑΘΗΝΑ

Ανοιχτό ενδεχόμενο για την ακύρωση του δημοψηφίσματος άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Είναι πολιτικό το θέμα, η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό» είπε.

Σημείωσε, πάντως, ότι τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις στην κυβέρνηση τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι είναι υπέρ της συμφωνίας, μιας βιώσιμης συμφωνίας, κοινωνικά αποδεκτής.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε ότι είτε «Οχι» βγει, είτε «Ναι» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμβολίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια.

Ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ανασταλεί η αποπληρωμή των δόσεων των 1,56 δισ. ευρώ, η οποία έληγε χθες το βράδυ , για τον Νοέμβριο.

Επιβεβαιώνει, έτσι, πληροφορίες που είχε νωρίτερα μεταδώσει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο κ. Δραγασάκης είπε, ακόμη, ότι η Αθήνα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εξετάσει την δυνατότητα αύξησης του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι απαιτείται ένας νέος σχεδιασμός για το χρέος, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο. Τόνισε ότι η πρόταση των θεσμών δεν ήταν βιώσιμη.

«Για να βρούμε λύση πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα» είπε, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα απέτυχε και είχε τελματωθεί από το περασμένο καλοκαίρι. «Σήμερα λήγει πρακτικά» σημείωσε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Είπε ότι κατατέθηκε ένα αίτημα για ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα με διάρκεια δύο έτη.

«Σε επιστολή που στείλαμε σήμερα περιορίζουμε τα σημεία της διαφωνίας» σημειώνει ο κ. Δραγασάκης «και λέμε κάποια σημεία που είναι εκ των ων ουκ άνευ. Με αυτή την επιστολή πιστεύω θα συνεχιστεί η συζήτηση».

Αυτή τη στιγμή έχουμε τραπέζι διαπραγμάτευσης, σημείωσε. Το δημοψήφισμα είναι μέρος της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, πρόσθεσε. Στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση για νέο πρόγραμμα, αφού το παλιό έχει λήξει και υπάρχει και η πρόταση για τα προαπαιτούμενα, σημείωσε.

Τόνισε ότι η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή, αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας.

«Το πρόγραμμα πρέπει να είναι της Ελλάδας, όχι να της το δίνουν με σκονάκι και να υποκρινόμαστε ότι είναι δικό της» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.

Προτείνω κάτι απλό, αλλά ουσιαστικό. Τα προγράμματα πρέπει να εμπεριέχουν εκτίμηση κοινωνικών επιπτώσεων των προτάσεών τους, σημειώνοντας ότι είμαστε στον έκτο χρόνο λιτότητας και ύφεσης και δεν μπορούμε να μιλάμε για τη μείωση μισθών και συντάξεων ως μέτρο εξόδου από την κρίση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass