Συνελήφθη στέλεχος μεγάλου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

* 42χρονος σε συνεργασία με EUROPOL και άλλες αστυνομίες της ΕΕ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2018 15:30

ΑΘΗΝΑ

Ένα από τα στελέχη του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την EUROPOL και άλλες αστυνομίες της Ευρώπης, συνελήφθη, ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν 42χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των γερμανικών Αρχών, με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας εγγράφων και της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου και διαμονής αλλοδαπών, σε επαναλαμβανόμενη και επικερδή βάση.

Η ταυτοποίηση του δράστη από τις γερμανικές Αρχές, προέκυψε έπειτα από συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, καθώς ο 42χρονος σχετίζεται με την σύλληψη 11 μελών διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην συστηματική κλοπή ταξιδιωτικών εγγράφων και στη πλαστογράφηση τους, με σκοπό τη διευκόλυνση της μετακίνησης αλλοδαπών.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.), που είχε υπογραφεί από τον τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνο Τσουβάλα με την Ευρωπαϊκή Αστυνομία ( EUROPOL ). Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass