Σκουρλέτης στηρίζει Ψινάκη και πληγέντες από την πυρκαγιά

Έκτακτη ενίσχυση σε πυρόπληκτους συνταξιούχους

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2018 18:24

ΑΘΗΝΑ

Με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, συναντήθηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης στις πληγείσες περιοχές του δήμου Μαραθώνα, από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και η βελτιστοποίηση του συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών για την επίσπευση των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Ο κ. Ψινάκης ενημέρωσε τον υπουργό για τις μέχρι τώρα ενέργειες του δήμου στους τομείς σίτισης, διαμονής και συνολικής υποστήριξης των πληγέντων, της παραλαβής και προώθησης των αιτήσεων των κατοίκων για την χορήγηση των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, της απομάκρυνσης υλικών από τις περιοχές που καταστράφηκαν, καθώς και της στελέχωσης των υπηρεσιών που φροντίζουν τους πληγέντες.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης, ζητήματα, όπως οι αναγκαίες πιστοποιήσεις από τον δήμο στα κτίρια που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές. Παράλληλα συζητήθηκαν και συγκεκριμένα θέματα που έθεσαν οι κάτοικοι στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, όπως, για παράδειγμα, η αποκατάσταση του οδοφωτισμού και η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, τομείς στους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η απόκτηση του εξοπλισμού και η τοποθέτησή του.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Μαραθώνα ότι τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όσο και το προσωπικό που στελεχώνει τις αρμόδιες διευθύνσεις, θα εξαντλήσουν τις υπάρχουσες δυνατότητες στήριξης των πληγέντων και των δήμων που έπληξε η πυρκαγιά.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε τις δυνατότητες εθελοντικής απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων, εκτός του έκτακτου προσωπικού που αποφάσισε να προσλάβει ο δήμος για πέντε μήνες, αξιοποιώντας την χρηματοδότηση του υπουργείου, η οποία αθροίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή σε 1.000.000 ευρώ.

Ο κ. Σκουρλέτης παρότρυνε τον δήμαρχο να διασφαλίσει την πλήρη ενημέρωση των κατοίκων για τα μέτρα που υλοποιούνται, αλλά και να αντλήσει την βοήθεια που προσφέρεται από κάθε πηγή, είτε πρόκειται για την Πολιτεία, είτε για τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε ότι παραδόθηκε το σχετικό αρχείο στις τράπεζες για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων, σε συνταξιούχους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική, την 23η Ιουλίου 2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, την Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, θα καταβληθούν από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ) 399 διπλές συντάξεις και μερίσματα, ύψους 541.638,76 ευρώ, σε δικαιούχους που έχουν μόνιμη κατοικία στις πληγείσες περιοχές.

Η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης συνεχίζεται με την υποβολή αιτήσεων για τις λοιπές κατηγορίες των δικαιούχων (συνταξιούχοι που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται, κατά την έννοια της φορολογίας εισοδήματος, σε κατοικία στις πληγείσες περιοχές ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό, λόγω των καταστροφών).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: https://government.gov.gr/metra-stirixis-apetoumena-dikeologitika/#1532960558980-0f37a718-7988.

Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων:

α) Δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ: http://www.efka.gov.gr/_eservices/pyroplhktoi.cfm.

β) Παρέχεται ενημέρωση κατά απόλυτη προτεραιότητα από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ (1555) στους πυρόπληκτους.

γ) Τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ σε πληγείσες ή όμορες περιοχές:

Ε’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής–Ανατολική, Λεωφ. Μαραθώνος 26ο χλμ Ραφήνα

ΣΤ’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής–Ανατολική, Αγ. Δημητρίου 4 Σπάτα

Β’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής–Δυτική, ΠΕΟΑΚ & Μινώας Μέγαρα

Α’ Τοπικό Υποκ/μα Μισθωτών Αττικής–Βόρειος Τομέας, Μεσογείων 518 Αγία Παρασκευή

Περ/κή Δ/νση Μη Μισθωτών Αττικής–Ανατολική, Μεσογείων 332 Αγία Παρασκευή

Β΄ Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών Αττικής Δυτική, Μέγαρα, Μεθουρίδων 3 Μέγαρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass