ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Δώρο της Παναγίας, αλλά και νίκη της διπλωματίας

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2018 18:02

ΑΘΗΝΑ

Στο ηρωικό πνεύμα που επέδειξαν κατά τους πεντέμισι μήνες που κρατούνταν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Χρυσοσπηλαιωτίσσης Αθηνών.

Ειδικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι «είναι ένα δώρο της Παναγίας μας προς τις μητέρες αυτές που υπέφεραν, στην πατρίδα μας που περνάει δύσκολες ώρες, για αυτό ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να καλωσορίσουμε τα παιδιά μας και να ευχηθούμε να προχωρήσουν με σύνεση, με ηρωισμό, με αξιοπρέπεια, όπως πέρασαν μέσα στη φυλακή χωρίς να δείξουν υποχώρηση». Εξέφρασε, μάλιστα, την ευχή όλος ο κόσμος να έχει την ευλογία της Παναγίας.

Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο με εκτενή αναφορά στη Θεομήτορα, για την οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η Παναγία μας είναι παρούσα στην ζωή όλου του κόσμου. Δεν είναι παρούσα στη ζωή μόνο των ευσεβών ή των δήθεν ευσεβών. Δεν είναι παρούσα μονάχα στη ζωή των εκκλησιαζομένων ή αυτών που δηλώνουν θρησκευόμενοι. Η Παναγία μας είναι παρούσα, αγαπά, αγκαλιάζει, σκεπάζει, ανοίγει την καρδιά της και απλώνει τα χέρια της για τον κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως».

Το 'παρών' έδωσαν πολλοί ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθος πιστών που προσευχήθηκαν στην Υπεραγία Θεοτόκο.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΡΙΖΑ

Νίκη της διπλωματίας και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου συνιστά η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία, τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο αταλάντευτος αγώνας της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα και η διεθνής κινητοποίηση οδήγησαν στο αίσιο τέλος της περιπέτειας των δύο στρατιωτικών. Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων των δύο λαών. Η ειρήνη και η καλή γειτονία είναι προς το συμφέρον όλων", επισημαίνει.

*Την Τρίτη, εξετάζοντας το αίτημα των δύο στρατιωτικών για αποφυλάκιση, το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι, εν αναμονή της δίκης τους. Η απόφαση δεν προέβλεπε περιοριστικά μέτρα και γι' αυτό επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους στη δίκη.

Οι δύο στρατιωτικοί -που είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου όταν πέρασαν τα σύνορα στον Εβρο- επανέλαβαν ότι αυτό έγινε από λάθος. Η Εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Επιπλέον, ο διπλωματικός σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Ελληνα ομόλογό του ότι αν θα γίνει δίκη για τους δύο στρατιωτικούς, αυτή θα γίνει ερήμην τους και σε περίπτωση επιβολής ποινής, αυτή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass