Στους 96 οι νεκροί και 3.887 οι αιτήσεις πυρόπληκτων

Τελέστηκε Τρισάγιο για τους νεκρούς στο Μάτι μετά τη Θεία Λειτουργία

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2018 18:06

ΑΘΗΝΑ

Αυξήθηκε στους 96 ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ενας ακόμη εγκαυματίας, ηλικίας 68 ετών, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κατέληξε την Τετάρτη (14/8) στο ΚΑΤ.

Σε νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται 29 άνθρωποι, έξι εκ των οποίων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς, οι 3 είναι διασωληνωμένοι.

Στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, νοσηλεύεται και ένα παιδί, σε καλή κατάσταση.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενα στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 13 άτομα.

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίστηκε , η διαδικασία αιτήσεων, για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά και τη προχθεσινή δέκατη πέμπτη ημέρα της σχετικής διαδικασίας, έγινε γνωστό πως κατατέθηκαν 3.887 συνολικά αιτήσεις. Από τις 3.887 αιτήσεις, οι 1.336 κατατέθηκαν στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, οι 1.548 στον δήμο Μαραθώνα, οι 580 στον δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 421 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνει πως με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων, με αποτέλεσμα, την Τρίτη, να έχουν ήδη καταβληθεί σε 1.137 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις τα επιδόματα των 6.200 ευρώ και 9.200 ευρώ, καθώς πραγματοποιείται ταυτόχρονη καταβολή στους δικαιούχους και του τηλεπικοινωνιακού επιδόματος των 1.200 ευρώ, μαζί με τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των 5.000 ευρώ και 8.000 ευρώ. Οπότε, εφεξής καταβάλλεται στα νοικοκυριά το ποσό των 6.200 ευρώ και στις επιχειρήσεις αντίστοιχα ποσό ύψους 9.200 ευρώ.

Παράλληλα, επισημαίνει πως ολοκληρώθηκε η καταβολή του τηλεπικοινωνιακού επιδόματος των 1.200 ευρώ σε 818 νοικοκυριά και 30 επιχειρήσεις που είχαν λάβει αρχικά τα επιδόματα των πέντε και οκτώ χιλιάδων ευρώ.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΓΙΟ

Μνημείο για τα 26 θύματα στο μοιραίο οικόπεδο στο Μάτι προανήγγειλε ο Μητροπολίτης Αμαρουσίου Κηφισιάς και Ωρωπού Κύριλλος.

«Το Μάτι δεν σβήστηκε από τον χάρτη , είναι πληγωμένο αλλά θα γίνει καλά» είπε στην ομιλία του.

Σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης τέλεσε τρισάγιο για τους νεκρούς μετά τη θεία λειτουργιά.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass