Λογιστές έστησαν κομπίνα με παράνομες επιστροφές φόρων

Υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις με δωρεές και πιστώνονταν σε λογαριασμούς τους

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2018 18:04

ΑΘΗΝΑ

Κομπίνα με παράνομες επιστροφές φόρων την οποία φέρεται να είχαν στήσει λογιστές εν αγνοία των φορολογούμενων αποκάλυψε με δηλώσεις του στον Realfm 97,8, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Λογιστές φέρεται να υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις με ποσά δωρεών προς το Δημόσιο σε αρχικές δηλώσεις των φορολογούμενων με αποτέλεσμα να προκύπτει παράνομη επιστροφή φόρου, την οποία και κατέθεταν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Έχουν εντοπισθεί περίπου 150-170 τέτοιες περιπτώσεις είπε ο Γ. Πιστιλής οι οποίες και ερευνώνται.

Αναλυτικότερα ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε πως «η συγκεκριμένη κατηγορία περιπτώσεων φαίνεται να συνδέεται με αρχικές δηλώσεις όπου προέκυπταν καταβολές φόρων, και τροποποιητικών δηλώσεων που ερχόντουσαν στην συνέχεια και στις οποίες δηλώνονταν ποσά στον κωδικό δωρεών για το δημόσιο χρέος και δημιουργούσαν δικαίωμα επιστροφής. Aυτό το εντόπισαν οι υπηρεσίες μας εδώ και 2 μήνες και η αντίδραση ήταν άμεση.

Τροποποιήσαμε το λογισμικό υποβολής των δηλώσεων ώστε τέτοιες περιπτώσεις να πηγαίνουν για έλεγχο στις Δ.Ο.Υ. και κλειδώθηκαν οι επιστροφές των ποσών ώστε να μην είναι εφικτή η υποβολή τους. έπειτα δώσαμε και οδηγίες στις Δ.Ο.Υ. να καλέσουν όλους τους φορολογούμενους στους οποίους έχουν δηλωθεί δωρεές υπέρ του δημοσίου χρέους να προσκομίσουν δικαιολογητικά και να ελεγχθούν.

Από τις περιπτώσεις που εμφανίζουν κάποια χαρακτηριστικά απατηλής συμπεριφοράς δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις οι φορολογούμενοι να μην γνώριζαν ότι είχε συμβεί αυτό. Δηλαδή ο λογιστής να είχε χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του φορολογούμενου και να είχε κάνει τροποποιητική δήλωση εν αγνοία του. Και το λέω αυτό γιατί οι τραπεζικοί λογαριασμοί που δηλώθηκαν δεν είναι των φορολογουμένων, είναι συγκεκριμένων λογιστών.

Έχουμε εντοπίσει 150 με 170 τέτοιες δηλώσεις, τα ποσά κλειδώθηκαν ευτυχώς και ήδη είμαστε στο επόμενο στάδιο. 'Εχουμε ξεκινήσει συνεργασία και με τις τράπεζες και μέχρι το τέλος του χρόνου θα το έχουμε λύσει, θα υπάρχει αυτόματη ταυτοποίηση του λογαριασμού του iban που δηλώνεται στην δήλωση με το ΑΦΜ του πολίτη. Δεν θα μπορεί δηλαδή λογιστής να βάζει το iban του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass