Ισχυρό προεκλογικό ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Αλ. Τσίπρας

Συγκαλεί την Κ.Ε. τη Δευτέρα * Συζήτηση για το μεταμνημονιακό αύριο στο ΠΣ χθες

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 15:43

ΑΘΗΝΑ
Με το βλέμμα στραμμένο στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για την αλλαγή σκυτάλης στη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Παρά το γεγονός ότι τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα στρατηγικής για το πώς θα κινηθούν κυβέρνηση και κόμμα την επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, ωστόσο δεν είναι τυχαίο ότι αποφασίστηκε τη Δευτέρα 27 Αυγούστου ο Αλέξης Τσίπρας να συγκαλέσει την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ειλημμένη η απόφαση του πρωθυπουργού να θέσει το κόμμα σε διάταξη εκλογικής μάχης, εξ’ αυτού του λόγου αναζητά το κατάλληλο πρόσωπο που θα είναι αποδεκτό από όλες τις τάσεις εντός κόμματος.
Αν και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου δεν υπήρξε ονοματολογία, είναι γνωστό ότι οι τάσεις ζυμώνονται.
Ο Πάνος Σκουρλέτης έχει σφραγίδα... αποδοχής από Τσακαλώτο, Βούτση και τους «53» ωστόσο για τον ίδιο εγείρουν ισχυρές αντιδράσεις τα μέλη της προεδρικής κίνησης των μελών με κάποιους εξ αυτών να θεωρούν ιδανικότερο τον Νίκο Παππά.
Το Σαββατοκύριακο ο Τσίπρας θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα και μένει να φανεί αν θα προτείνει κάποιον από τους δύο ή αν στο δρόμο για την εκλογή του Γραμματέα θα προτιμήσει τρίτο πρόσωπο-έκπληξη.

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα με τις περισσότερες τοποθετήσεις να έχουν στρατηγικό χαρακτήρα, επικεντρώθηκε στα δεδομένα της νέας περιόδου και τα αυξημένα καθήκοντα που δημιουργεί. Αυτή η στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση θα πραγματοποιηθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) την ερχόμενη Δευτέρα «προκειμένου το κόμμα να καταστεί αντίστοιχο των προσδοκιών του κόσμου και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της νέας φάσης», όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές.
Επισήμαιναν επιπλέον ότι οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και στη λειτουργία του κόμματος, πρέπει να διορθωθούν και το κόμμα πρέπει να ισχυροποιηθεί ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει τις μάχες της επόμενης περιόδου.
Άλλωστε, κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκε χθες  και η πολιτική συγκυρία, η στρατηγική των υπόλοιπων κομμάτων, ενόψει και του γεγονότος ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι μια χρονιά με πολλές αναμετρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται επιβεβλημένη και η ισχυροποίηση του κόμματος στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων και πόσο έντονες και εμφανείς έχουν γίνει οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι βασικό ζητούμενο στη νέα περίοδο είναι η υλοποίηση ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζόμενων, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, τις θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένες πολιτικές για τη νεολαία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass