«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ»

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2018 11:25

«Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του από την Ιθάκη, αντί να πει καθαρά την αλήθεια και να εξηγήσει πώς θα πορευτεί η χώρα από δω και στο εξής, επέλεξε να κάνει μια διχαστική ομιλία. Την ώρα που περισσότερο από ποτέ η χώρα χρειάζεται ενότητα, ως προϋπόθεση μιας νέας αναπτυξιακής περιόδου, η επιλογή του αυτή μας λυπεί, αλλά δε μας εξέπληξε. Το περιμέναμε».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του η Κίνηση ΡΕΥΜΑ (Ριζοσπαστική Ευρωπαική Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση), προσθέτοντας τα ακόλουθα:

Το πραγματικά λυπηρό είναι ότι σε αυτή του την επιλογή ανευθυνότητας, τον ακολούθησε και το υπόλοιπο πολιτικό κατεστημένο.

•       Η αλήθεια είναι ότι η πολυετής, εκκωφαντική απουσία ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και σοβαρής εξαγωγικής δραστηριότητας στη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας, γέννησαν την πρωτοφανή οκταετή δοκιμασία των Ελλήνων.

•       Η αλήθεια είναι ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θεωρήθηκε επί χρόνια μη βιώσιμο, όντας σήμερα στο 178% του ΑΕΠ. Ωστόσο, το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας είναι σήμερα 253%, κι όμως κανείς δεν διανοείται να το χαρακτηρίσει μη βιώσιμο. Γιατί; Διότι η παραγωγική βάση της Ιαπωνίας κι η εξαγωγική της δραστηριότητα, της επιτρέπουν όχι μόνο να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος της, αλλά και να χρηματοδοτεί νέους, φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης υπέρ των πολιτών της.

•       Η αλήθεια είναι, συνεπώς ότι καμία ουσιαστική αλλαγή δεν επέρχεται για τον σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη με τη λήξη της ισχύος των μνημονίων, όσο οι δομές της οικονομίας παραμένουν οι ίδιες.

•       Η αλήθεια είναι ότι οι παραδοσιακές ελίτ, δεν είναι σε θέση να ανατάξουν τη χώρα. Γι αυτό, η πολιτική τους εκπροσώπηση εξαντλείται σε φθηνά επικοινωνιακά κόλπα με Ιθάκες και συμψηφισμούς.

•       Το Ρ.ΕΥ.Μ.Α. έχει επανειλημμένως καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ως αφορμή για πολιτικό διάλογο και αποφάσεις συναινετικές. Ενδεικτικά:

o      Δεν ξοδεύουμε περισσότερα από όσα παράγουμε.

o      Οι κυβερνήσεις προωθούν την παραγωγή προϊόντων κι υπηρεσιών, με κύριο χαρακτηριστικό την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια.

o      Καθιερώνεται η αξιολόγηση παντού, με κοινώς αποδεκτό τρόπο.

o      Στηρίζουμε την οικογένεια, ως το βασικό κύτταρο της κοινωνίας και την ασφαλέστερη οδό αντιμετώπισης του δημογραφικού κι ασφαλιστικού μας προβλήματος.

•       Η αλήθεια είναι ότι μέχρι η πολιτική ελίτ να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει υπέρ των πολιτών και του έθνους, απλώς ζητείται ελπίς...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass