Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εικόνες καταστροφής από τα έγκατα του «Ελ. Βενιζέλος»

Βγάζουν καμένες νταλίκες και μειώνεται η κλίση που είχε πάρει

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 16:04

ΑΘΗΝΑ
Να προσεγγίσουν την κύρια εστία της φωτιάς κατάφεραν χθες το πρωί οι πυροσβέστες, στην τιτάνια μάχη που δίνουν με τον καπνό, τη φωτιά και τις συνθήκες που επικρατούν στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η εστία που σιγοκαίει ακόμη, κατά ορισμένες πληροφορίες, βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, κοντά στην πλώρη, στο τρίτο γκαράζ του πλοίου. Οι πυροσβέστες έκαναν τρύπες στα πλαϊνά του πλοίου προκειμένου να ρίχνουν αφρό για να σβήσουν τη φωτιά, μιας και αντιμετώπιζαν τεράστιες δυσκολίες στο να προσεγγίσουν την εστία της φωτιάς. Τόσο το γεγονός ότι υπήρχαν μέσα φορτωμένα αυτοκίνητα και νταλίκες, όσο και το ότι το πλοίο μετά από τόσες ώρες που σιγόκαιε η φωτιά είχε μετατραπεί σε καμίνι με θερμοκρασίες που έφθαναν τους 500 βαθμούς Κελσίου, εμπόδιζαν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν την κύρια εστία της φωτιάς.
Χθες, τα κατάφεραν, αφού και το πρωί έκοψαν μια βαριά σιδερένια πόρτα του ενός τόνου, στο εσωτερικό του πλοίου, και αφού έβγαλαν και αρκετά από τα οχήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ. Οπως φαίνεται και σε φωτογραφίες, κάποια από τα οχήματα στο εσωτερικό του πλοίου καταστράφηκαν εντελώς. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν τα τζάμια κάποιων φορτηγών να έχουν... λιώσει.
Μάλιστα, βγάζοντας κάποια από τα φορτηγά, το πλοίο άρχισε να παίρνει τα... ίσια του σε σχέση με την κλίση των 6 μοιρών που είχε πάρει.
Ο Κουβέλης στην Ακτή Ξαβερίου
Νωρίτερα χθες, την Ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκεται το πλοίο, επισκέφθηκε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης. Τον κ. Κουβέλη συνόδευαν ο απερχόμενος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό.
Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πλοίο από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της. Πολλά αυτοκίνητα έχουν εξέλθει χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα ή σημαντική ζημιά. Ενδεχομένως κάποια από τα οχήματα που είναι στο βάθος του γκαράζ να έχουν υποστεί ζημιά ή να έχουν και κάποια μορφή καταστροφής. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες, δεν είχαμε τραυματισμούς, όλοι οι επιβάτες με το πλήρωμα έχουν ακεραιότητα σωματική και δεν έχει πάθει κανείς τίποτα». «Θέλω να επαναλάβω τη σημαντική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, αλλά και του πληρώματος του πλοίου. Η κλίση του σκάφους είναι σε επιτρεπτά όρια, περίπου στις 6 μοίρες από ότι ενημερώθηκα, και δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της θάλασσας και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Πιστεύω ότι εντός της σημερινής ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.