Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με 3.600 αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΚΥΜΑ ΟΡΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΓΡΟΤΩΝ…

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2018 15:59

ΑΘΗΝΑ
Έντονες αντιδράσεις αναμένει πως θα δεχτεί ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρώτη «μεταμνημονιακή» παρουσία του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς ήδη κοινωνικές ομάδες έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις την ημέρα των εγκαινίων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με ένα μεγάλο κύμα οργής εργαζομένων, ανέργων, αγροτών αλλά και ομάδων που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται πως ήδη εργάζεται σε σχέδια για τις συγκεντρώσεις, ενώ σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τον κ. Τσίπρα πρόκειται να συνοδεύουν 3.600 αστυνομικοί, δηλαδή 15% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.
Από πλευράς τους οι αρχές ανησυχούν πως το γεγονός ότι φέτος οι ΗΠΑ πρόκειται να είναι η «τιμώμενη» χώρα, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις.
Σε πρόσφατη σύσκεψή της η αστυνομία υπό τον νέο αρχηγό, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, αποφάσισε να βάλει ψηλά στη λίστα της την πρόληψη των επεισοδίων, ώστε να μη σημειωθούν εντάσεις.«ΠυρετΟς» κινητοποιΗσεων
Οι αγρότες ετοιμάζουν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση, καθώς ήδη ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους. Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, σε ανακοίνωση της απηύθυνε ευρύ κάλεσμα για «δυναμική» συμμετοχή όλων των πολιτών, σε όποια κοινωνική τάξη και εάν ανήκουν, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα βρεθεί στο επίκεντρο των διαδηλώσεων ενόψει της ΔΕΘ, με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και τις Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία να καλούν σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας, στις 8 Σεπτεμβρίου , στις 19:00 έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ, με προ-συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο, στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η Λαϊκή Ενότητα μαζί με πρωτοβάθμια συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, στις 18.00. Οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν επίσης στην Καμάρα και θα ακολουθήσει πορεία. Φυσικά δε θα λείπει η καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία το απόγευμα του Σαββάτου, την οποία διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.