Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και την οικονομία της

ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 15:56

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μήνυμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και την οικονομία της έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ρος ο οποίος εκπροσωπεί τις ΗΠΑ, σε ανώτερο επίπεδο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2018, τόνισε ακόμη πως η  ελληνική οικονομία βελτιώνεται, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το μομέντουμ για τη χώρα μας. Παράλληλα, σημείωσε πως είναι ευτυχής που βρίσκεται στην Ελλάδα και πως παλιά ερχόταν πολύ συχνά στη χώρα μας.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, όπου είναι η τιμώμενη χώρα, και σημείωσε πως η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και είναι μήνυμα συμβολικής αλλά και οικονομικής αξίας, καθώς δίνει τον τόνο πως, πέρα από τους στενούς δεσμούς, οι δύο χώρες έχουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας εταιριών στον τομέα των επενδύσεων
Έξαλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η συνάντησή του με τον κ. Ρος μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα, τόσο συμβολικά όσο και οικονομικά, σε όλη την περιοχή.
Το πρΟγραμμα στην 83η ΔΕΘ
Την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 7μ.μ. θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:Σάββατο 8/9
09:00, Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια με το σωματείο εργαζομένων.
09:30 Περιοδεία στα Περίπτερα της ΔΕΘ.
10:30 Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, η οποία είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ.
19:00 Ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».  Κυριακή 9/9
13:00 Ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»