Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρώμιζαν Μουσεία γιατί το έλεγε η Αγία Γραφή!

Δύο γυναίκες έριχναν λάδι σε εκθέματα

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 15:04

ΑΘΗΝΑ

Με το... «θαυματουργό» λάδι στο χέρι, συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή, οι δύο γυναίκες, οι οποίες αναζητούνταν από την αστυνομία για φθορές που έχουν προκαλέσει σε εκθέματα μουσείων στην Αθήνα, ενέργειες που προκάλεσαν θόρυβο και πολιτικές αντιπαραθέσεις το τελευταίο διάστημα.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς οι δύο γυναίκες, που πιάστηκαν επ' αυτοφώρω, χάρη στις φωτογραφίες και τα βίντεο που τις είχαν καταγράψει από τις προηγούμενες ενέργειές τους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών κα αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι δύο αλλοδαπές εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί από φύλακα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ο οποίος αναγνώρισε τη μία από φωτογραφίες που είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε την Ασφάλεια Αθηνών.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, τις συνέλαβαν ενώ άγγιζαν ένα από τα εκθέματα του μουσείου, ενώ κρατούσαν μπουκάλι με λάδι, που όμως δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθείσες αναζητούνταν μετά τις φθορές που προκάλεσαν στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη, ρίχνοντας λάδι σε αγάλματα και άλλα εκθέματα, καθώς και στο δάπεδο.