Παραιτήθηκε, πήρε το εφάπαξ και... έκανε αίτηση επανένταξης!

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 15:24

ΑΘΗΝΑ

Για λίγο κράτησε η χαρά ενός δικηγόρου, ο οποίος παραιτήθηκε από τον δικηγορικό σύλλογο-αποχώρησε-λαμβάνοντας όπως προβλέπει ο νόμος το εφάπαξ ύψους 45.499 ευρώ.

Ο δικηγόρος, ο οποίος ήταν εγγεγραμμένος από το 1970 στον σύλλογό του, υπέβαλλε τον Αύγουστο του 2015 το αίτημα αποχώρησης του από το επάγγελμα με το ταμείο αλληλοβοήθειας δικηγόρων να του καταβάλλει το επίμαχο ποσό.

Στη συνέχεια διαγράφηκε από τον σύλλογο ενώ του απονεμήθηκε και ο τίτλος του επίτιμου. Λίγες ημέρες αργότερα πήρε το εφάπαξ, όμως παράλληλα υπέβαλλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση επαναδιορισμού του στο Σύλλογο που μέχρι πρότινος ήταν εγγεγραμμένος. Η αίτηση του έγινε δεκτή.

Όμως το ταμείο του προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε προσχηματικά για να πάρει το εφάπαξ, κάνοντας λόγο για συμπεριφορά που παραβιάζει τα χρηστά ήθη και την καλή πίστη.

Το ταμείο δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο, με το δικαστήριο να κάνει δεκτή την αγωγή του, υποχρεώνοντας τον δικηγόρο να επιστρέψει τα χρήματα...μαζί με τους τόκους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass