Δ. Κουτσούμπας: «Κάλπικη» η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 16:22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα και οργάνωση της αντεπίθεσης κάλεσε τον λαό ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στη ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε «κάλπικη» τη μεταξύ τους αντιπαράθεση.
«Κυβέρνηση και ΝΔ, μας καλούν στην ουσία να αποδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα το επόμενο διάστημα με βάση τον πλούτο που παράγουμε. Πως ό,τι χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, χάθηκε οριστικά» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:
«Το ΚΚΕ σήμερα είναι το κόμμα που μπαίνει μπροστά σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε δήμο και γειτονιά, για να φωτίσει την πραγματική εικόνα. Να συμβάλει ώστε ο λαός να οργανωθεί και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει. Να απαιτήσει να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του και να μην αρκεστεί στα ψίχουλα. Αναδεικνύουμε καθημερινά και μαχητικά, ότι υπάρχει ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας και ότι ο σημερινός βάλτος δεν είναι μονόδρομος».
Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, με έμφαση στα εργασιακά, στην οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, στη συρρίκνωση εισοδημάτων εργαζομένων και των συνταξιούχων, τις ιδιωτικοποιήσεις, κ.ά..
Επιπλέον, ο γ.γ. του ΚΚΕ προέβλεψε ότι και στην επόμενη περίοδο θα εξακολουθήσει να υπάρχει η «θωράκιση της ενισχυμένης επιτόπιας εποπτείας από το κουαρτέτο» και η «πρόβλεψη επίσης για νέες αξιολογήσεις της οικονομίας» και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των ψηφισμένων μέτρων για τα λαϊκά στρώματα.
«Την ίδια ώρα, η ΝΔ στηρίζει στην ουσία - προκλητικά - την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, χαρακτηρίζοντας ως παροχολογία τα ελάχιστα μέτρα, επιπέδου φτωχοκομείου, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «όσο περισσότερο συγκλίνουν στρατηγικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», τόσο περισσότερο «ανεβάζουν τους τόνους της κάλπικης αντιπαράθεσης για ανικανότητα και διαφθορά, για το ποιος εκφράζει την πρόοδο». Πρόσθεσε ότι μέσα σ’ αυτό το κλίμα, «τα άλλα αστικά κόμματα», κυρίως η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, κάνουν «μια αντιπολίτευση, που όχι μόνο είναι εντελώς άσφαιρη, αλλά είναι και βολική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass