«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να ηττηθούν»

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 15:30

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Το Ποτάμι θα είναι δυνατό και αυτόνομο στην επόμενη εκλογική μάχη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην συγκυβέρνηση για μια σειρά θεμάτων, σημειώνοντας πως «πρέπει να ηττηθεί».
«Αυτή είναι η αντίληψη του επικεφαλής, αυτή είναι η αντίληψη των οργάνων» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως «το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές. Είναι το χρέος μας προς την πατρίδα, είναι το χρέος μας προς τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους που μας υποστηρίζουν». Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι την επόμενη μέρα των εκλογών «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» και διευκρίνισε τη μετεκλογική στάση του Ποταμιού.

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ»
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ότι η πολιτική δε μπορεί να γίνεται με «όρους συμπάθειας και αντιπάθειας», αλλά με κριτήριο το «ποιος μπορεί να είναι χρήσιμος αυτή τη στιγμή για να λυθούν τα προβλήματα». «Πρέπει να ηττηθούν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχουν δημιουργήσει νέα προβλήματα, πάνω στα παλιά» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης και, αφού διευκρίνισε ότι τους αντιμετωπίζει «αδιαίρετα» γιατί συγκυβερνούν, πρόσθεσε πως «εμείς, λέμε, ότι η πρότασή μας αφορά μια νέα διακυβέρνηση με ανθρώπους που δεν έχουν ευθύνες για τα τωρινά και τα προηγούμενα λάθη και με τολμηρές επιλογές, που θα δώσουν απάντηση στα καθημερινά αδιέξοδα του πολίτη, στα καθημερινά αδιέξοδα της νέας, κυρίως, γενιάς». «Δεν ταυτίζουμε την πατριωτική πολιτική με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» στο Σκοπιανό. Για την εξωτερική πολιτική και ειδικότερα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Χρειαζόμαστε πατριωτική πολιτική χαραγμένη από κοινού, ή τουλάχιστον, μετά από μια στοιχειώδη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων». Σημείωσε ότι «το brand name Μακεδονία -στα προϊόντα, στον πολιτισμό, στον τουρισμό- οφείλεται στην ελληνική Μακεδονία» και πρόσθεσε: «Να βγούμε λοιπόν, μπροστά, χωρίς φοβίες. Η Ελλάδα που αγαπάμε είναι αετός, δεν είναι στρουθοκάμηλος». Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις επιδιώξεις της γειτονικής Τουρκίας στα Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας των μικρών βαλκανικών χωρών να συναντήσουν την ΕΕ», ενώ σημείωσε, επίσης, το ρόλο και τα οφέλη της Θεσσαλονίκης, ως «πόλης – οδηγού» σε αυτή την προοπτική.

ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Για το θέμα των συντάξεων είπε ότι δίνεται υπερβολική έμφαση στο θέμα και δυσανάλογα μικρότερη σημασία για τη νέα γενιά. Υπάρχει μια συνταξιολαγνεία στη χώρα, είπε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε: Δεν υπάρχουν μόνο συνταξιούχοι, υπάρχουν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, και νομίζω, αυτό τους ενδιαφέρει περισσότερο. Άλλωστε και η σύνταξη, στο χαρτζιλίκι πάει είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass