Πληρώνουν τους πειραματισμούς Γαβρόγλου

Η Ν.Δ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 15:38

ΑΘΗΝΑ
Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με την εξαγγελία του για αλλαγή του σχολικού ωραρίου κατέθεσαν στη Βουλή η αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους αναπληρωτές τομεάρχες Γιάννη Ανδριανό, Μαρία Αντωνίου και Χρήστο Κέλλα.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, «αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα στην Παιδεία, ο κ. Γαβρόγλου αποφάσισε να ασχοληθεί και με το ωράριο στα σχολεία.
Ανακοίνωσε, λοιπόν, την πρόθεσή του, από την επόμενη σχολική χρονιά, τα μαθήματα να ξεκινούν στις 09:00, αντί για τις 8:15. Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ο κ. υπουργός πρώτα κάνει ανακοινώσεις και μετά σκέπτεται αν και πώς μπορούν υλοποιηθούν αυτά που ανακοίνωσε».
Η Ν.Δ. σημειώνει ότι για αυτή την πιθανολογούμενη αλλαγή προκύπτουν σειρά πρακτικών ζητημάτων και πλήθος ερωτημάτων για τον υπουργό:
«Ποια είναι τα κίνητρα πίσω από την εν λόγω εξαγγελία;
Σε τι θα ωφεληθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, πέρα από το "να κοιμούνται τα παιδιά περισσότερο", όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός;
Δεδομένου ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) δήλωσε αιφνιδιασμένη, έχει συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς την πρόθεσή του;
Έχει υπόψιν διεθνείς καλές πρακτικές για το θέμα; Έχουν εκπονηθεί σχετικές επιστημονικές μελέτες για τις επιπτώσεις στους μαθητές;
Πώς θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενες συνέπειες από την αλλαγή αυτή για τους εργαζόμενους γονείς οι οποίοι βρίσκονται από νωρίς στην εργασία τους;
 Έχει σκεφτεί πώς θα επιλυθούν πρακτικά ζητήματα μετακίνησης για τους μαθητές που διαμένουν στην περιφέρεια;
Για πολλοστή φορά, η εκπαίδευση γίνεται αντικείμενο των προσωπικών πειραματισμών του κ. Γαβρόγλου. Δυστυχώς, τους πειραματισμούς αυτούς τους πληρώνουν τα παιδιά, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί» καταλήγει η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκη Κεραμέως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass