Πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 18:02

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω καθυστερημένης άφιξης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.


Το περιστατικό έγινε στο Βελεστίνο, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, όταν σε τοπική γιορτή άνδρας, στρατιωτικός στο επάγγελμα, τα μεσάνυχτα αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια κατέρρευσε.
Από τους παρευρισκόμενους κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, που απείχε περίπου μισό χιλιόμετρο από το σημείο του συμβάντος.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας και κλήθηκε άλλο από τον Βόλο. Δυστυχώς μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, ο άτυχος άνδρας είχε καταλήξει παρά το γεγονός ότι οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου υπάρχουν δύο μόνο οδηγοί που καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα. «Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί» ο στρατιωτικός, υποστηρίζει η Ομοσπονδία.
Καθυστερημένη ήταν ωστόσο και η άφιξη ασθενοφόρου σε θανατηφόρο  τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Εμπεσού κοντά στο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στο εν λόγω ΚΥ υπάρχουν τρεις οδηγοί αλλά και πάλι πολλές βάρδιες παραμένουν ακάλυπτες. Στην περίπτωση του τροχαίου που συνέβη την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ και κλήθηκε άλλο από το Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass