Μειώσεις φόρων, θέσεις εργασίας και αξιοκρατία παντού

* Οι δεσμεύσεις του Κυρ. Μητσοτάκη απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων *Τι είπε για εκλογές, Μακεδονικό, κτηνοτρόφους-αγρότες, χρίσματα

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2018 22:08

Το δικό του κυβερνητικό σχέδιο το οποίο «είναι κοστολογημένο, φιλόδοξο και αναπτυξιακό και διαφέρει σημαντικά από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στηρίζεται στην μείωση των φόρων και στη στήριξη της μεσαίας τάξης», παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς, όπως «λαϊκιστής και ψεύτης», διευκρίνισε ότι «τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα είναι ανανεωμένα και θα συμπεριλαμβάνουν στελέχη από τον χώρο της κεντροαριστεράς», ενώ θα επιδιώξει τις συνεργασίες, με εξαίρεση βέβαια τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στις πολλές ερωτήσεις που δέχτηκε για το δημόσιο, καθησύχασε, λέγοντας ότι «αξιολόγηση δεν σημαίνει και απόλυση», ενώ για τους συμβασιούχους παρέπεμψε σε όσα προβλέπει το Σύνταγμα.
Για τον πρωτογενή τομέα, εστίασε στην αναγκαιότητα ελέγχων για να σταματήσουν οι εισαγωγές γάλακτος και στην ανάγκη να προστατευθεί η φέτα, ενώ παραδέχτηκε το πρόβλημα με το ακριβό πετρέλαιο, χωρίς όμως να αποσαφηνίσει με ποιο τρόπο θα το μειώσει ο ίδιος.
Αποκωδικοποιώντας τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα:
-Οικονομία: Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος». Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού. Στόχος η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ από το 2021, η διαχείρισή του θα περάσει στους δήμους, τόσο στην είσπραξη, όσο και στο ύψος του φόρου, με τους δήμους να καθορίζουν αν θα μειώνεται ή θα αυξάνεται ο φόρος.
Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία που συμπιέζει τη μεσαία τάξη. Που αφαιρεί τις προοπτικές προόδου από τους μη προνομιούχους. Πρώτος μου στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας.
Εάν δεν μειωθεί το βάρος εξυπηρέτησης των δανείων, όταν τελειώσει το μαξιλάρι ρευστότητας η χώρα θα είναι απόλυτα εκτεθειμένη στις ορέξεις των αγορών. Η Ελλάδα βγαίνει από το τρίτο πρόγραμμα με αυστηρά πρωτογενή πλεονάσματα, προψηφισμένα μέτρα και αυστηρό καθεστώς επιτροπείας. Αυτό ονομάζουμε τέταρτο μνημόνιο.  
-Εκλογές-Κυβέρνηση: Λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν. Αυτό ζητάει η Νέα Δημοκρατία. Και μέσα από την ψήφο του, ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και για το ζήτημα των Σκοπίων.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμφωνήσω σε οποιουδήποτε είδους μεγάλο συνασπισμό που να συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θα βάλω πρόσωπα και από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Και στην κυβέρνηση ακόμη κι αν είμαι αυτοδύναμος.
- Επίθεση σε Τσίπρα, Καμμένο και Πολάκη: Στη νέα έκδοση του λεξικού Μπαμπινιώτη, δίπλα στην λέξη «λαϊκιστής» υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα. Σίγουρα δεν είναι το δικό μου. Και οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος τους εξαπάτησε. Γνώριζε ή δεν γνώριζε, όταν για τη φωτιά στο Μάτι έκανε το τηλεοπτικό σόου με τις κάμερες, ότι υπήρχαν νεκροί; Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής. Αν δεν γνώριζε είναι ανίκανος διαχειριστής».
Τζάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος. Διότι είναι αυτός ο οποίος λέει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη Συμφωνία αυτή, πλην όμως εξακολουθεί να παρέχει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση η οποία λέει ότι θα φέρει την συμφωνία στη Βουλή για να τη ψηφίσει.
Αδιανόητη και φασιστική η κίνηση Πολάκη να δημοσιοποιήσει τη διεύθυνση του καθηγητή Συνολάκη.
- Μακεδονικό: Θα ξεκινήσω από την αρχή σε περίπτωση που είτε η ελληνική Βουλή δεν κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, είτε δεν περάσει από το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.
Το βασικό πρόβλημα είναι στην γλώσσα και την εθνότητα. Την επόμενη μέρα, η μεγάλη μάχη θα πρέπει να δοθεί εκεί. Το όνομα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Από τη στιγμή που έχουμε αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας, είναι θέμα χρόνου αυτή η χώρα να αποκαλείται Μακεδονία. Εκεί είναι το πρόβλημα για τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων.
-Δημόσιο: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο αλλά θα υπάρξει αυστηρό πλαίσιο απομακρύνσεων – προσλήψεων. Για τους συμβασιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα είναι για ορισμένο χρόνο. Ο αριθμός των συμβασιούχων δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.
-Χρίσματα: Στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους.
-Αγροτικά: Ο κλάδος της κτηνοτροφίας αφανίζεται σήμερα. Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος, που μπαίνει από τα σύνορα, πηγαίνει σε βιομηχανίες και αγοράζεται σε πολύ χαμηλές τιμές. Η διεπαγγελματική οργάνωση, η οποία ετοιμάζεται για τη φέτα, πρέπει να προστατεύσει συνολικά όλο τον κλάδο, να ανεβάσει τις τιμές παντού και για όλους και να μην επιτρέψει σε κάποιους επιτήδειους να πουλάνε προϊόντα ως δήθεν φέτα, για τα οποία χρησιμοποιούν φτηνό εισαγόμενο γάλα.
Ο φόρος στο κρασί θα καταργηθεί. Είναι ένας αδικαιολόγητος φόρος, δεν έφερε ουσιαστικά τίποτα στα δημόσια ταμεία, ενθάρρυνε τη μαύρη διακίνηση χύμα κρασιού και επέβαλε και πολύ βαριές γραφειοκρατικές υποχρεώσεις κυρίως στους μικρούς παραγωγούς.
Δεν έχω εύκολη απάντηση με το ζήτημα του πετρελαίου. Δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι συγκεκριμένο. Αναγνωρίζω απόλυτα, όμως, ότι αυξάνει σημαντικά το κόστος παραγωγής και μας δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα ανταγωνιστικότητας.
Είμαι διατεθειμένος να δώσω πρόσθετα φορολογικά κίνητρα για τις οργανώσεις παραγωγών, όταν πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Χρειάζεται μια ριζική αναμόρφωση του ΕΛΓΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Του απεσταλμένου της «Ε» Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass