Σφοδρή σύγκρουση για τις συντάξεις

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- Ν.Δ.

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2018 16:26

ΑΘΗΝΑ
Ανεβαίνουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση κυβέρνησης- Ν.Δ. για το εάν θα γίνουν τελικά νέες περικοπές στις συντάξεις το 2019, την ώρα που το ΔΝΤ επιμένει στην ανάγκη για το μέτρο, το οποίο και θεωρεί διαρθρωτικό και το Βερολίνο να στέλνει μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων.

Η  αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, αλλά και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου προσωπικά, τονίζοντας πως ενώ η ίδια ψήφισε την μείωση των συντάξεων, τώρα προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές να ακυρώσουν το μέτρο στη βάση του επιχειρήματος ότι «αφορούν μελλοθάνατους».
Αφορμή για την κριτική στάθηκαν τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος στο Λονδίνο, τα οποία και κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Σκληρή ήταν η απάντηση του κ. Τσακαλώτου, που έκανε λόγο για διαρκή «κατήφορο» της Ν.Δ. και «ακραίο τσαρλατανισμό». Διαβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της «για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων» και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει εάν θεωρεί το μέτρο διαρθρωτικό ή δημοσιονομικού χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση το θέμα του συνταξιοδοτικού έχει αναχθεί σε κεντρικό σημείο αντιπαράθεσης στην άτυπη προεκλογική εκστρατεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πέραν από το μέτρο της μείωσης και το εάν αυτό θα εφαρμοστεί, οι διαμάχες κινούνται γύρω από το Νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο η Ν.Δ. χαρακτηρίζει άδικο και υπόσχεται να καταργήσει, όταν έλθει στην εξουσία, αλλά και τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ιδιωτική ασφάλιση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass