Δεν ρίχνω την κυβέρνηση για χάρη του Μητσοτάκη

Δεν θα συμπράξουμε σε συμφωνία με τον όρο "Μακεδονία"

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2018 16:09

ΑΘΗΝΑ
Χείμαρρος ήταν ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Είδηση (ΕΡΤ) και σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του στις ΗΠΑ, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας και πολύ περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε. Ο πρώτος μας στόχος όταν συνεργαστήκαμε ήταν η έξοδος από τα Μνημόνια και τον πετύχαμε. Ο δεύτερος ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής και τον παλεύουμε. Ο τρίτος ήταν να έρθει η ανάπτυξη και να σταθεί η πατρίδα μας στα πόδια. Κι αυτόν θα τον πετύχουμε. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ποτέ δεν είπαμε ότι ταυτιστήκαμε ιδεολογικά. Εγώ με τον Τσίπρα δεν βρεθήκαμε μαζί για να κρύψουμε τα εγκλήματα του παρελθόντος, ούτε για να κρύψουμε τα υποβρύχια, όπως έκανε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο. Είμαστε σε πλήρη αρμονία.
Σε ό,τι αφορά λοιπόν τα των βάσεων, δεν μιλήσαμε στις ΗΠΑ για νέες βάσεις που θα υποκαταστήσουν την Εθνική Άμυνα της χώρας. Αλλά για διευκολύνσεις στις ήδη υπάρχουσες νατοϊκές βάσεις, προς μια χώρα που είναι ο στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας. Κι αυτά δεν τα κατεβάζω από το κεφάλι μου, έρχονται μετά από συνεννόηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας περάσει από το ΚΥΣΕΑ και εγκριθεί».
Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό και το περίφημο plan B, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ότι «ως παράταξη έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα συμπράξουμε σε συμφωνία που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Αλλά δώσαμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να δείξει ότι έχει όλη την καλή διάθεση να λύσει ένα τόσο σοβαρό θέμα που σέρνεται για δεκαετίες. Ενώπιον στελεχών του State Department, εγώ είχα την υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών. Η εναλλακτική μου πρόταση ήταν σε περίπτωση που διαφωνήσουν και οι δύο λαοί και έχοντας γνώση ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια στην περιοχή, να κάνουμε μια συμφωνία στην οποία θα συμμετέχουν και η Αλβανία και η Βουλγαρία αλλά και η Σερβία μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο ονοματολογικό, όποτε βρεθεί.
Σε αυτή την περίπτωση τα Σκόπια θα παραμένουν πΓΔΜ αλλά δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η δική μου πρόταση. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ποια πρόταση έχουν; Να πηγαίνουν σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον και να λένε για να μη διαλυθούμε λέμε 'ναι' σε εσάς, αλλά εντός της χώρας λέμε 'όχι';». Και κλείνοντας εξαπέλυσε και την επίθεση στη ΝΔ και τον επικεφαλής της.  «Αν φτάσει η συμφωνία στη Βουλή, έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου. Αλλά να ρίξω την κυβέρνηση για να κάνω τη χάρη του Μητσοτάκη για να εξασφαλίσει τη Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον κουμπάρο του τον Μαρινάκη και για να δουν κάποιοι υπουργούς τον Βορίδη της Εθνικής Παράταξης με τα τσεκούρια και τον Άδωνη της Άριας Φυλής, δεν πρόκειται να το κάνω».

ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΤΖΙΑ
Μήνυμα προς τα Σκόπια έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με φόντο τη συζήτηση στη Βουλή της ΠΓΔΜ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα οδηγήσει στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Σήμερα ξεκινήσαμε τη συζήτησή μας με τα θέματα που αφορούν στην ΠΓΔΜ.
Εξήγησα ότι πρέπει να γίνει κατανοητό στα Σκόπια ότι δεν υπάρχει ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών και ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λένε οι δύο αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ, ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη για την κάθε πλευρά συμφωνία, διότι αυτό δεν βγαίνει ακόμα και με την απλή αριθμητική του δημοτικού», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα συνεδριάσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι, στη Βουλή.Σημειώνεται ότι η τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου και ήταν η πρώτη μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass