ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η Αικ. Σακελλαροπούλου νέα πρόεδρος του ΣτΕ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 16:15

ΑΘΗΝΑ
Στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκαν τα ονόματα για την προεδρία του ΣτΕ και δύο αντιπροέδρων, ενώ επελέγησαν και οι τρεις αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου.


Αναλυτικά τα ονόματα:
Πρόεδρος ΣτΕ: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Αντιπρόεδροι ΣτΕ: Δημήτρης Σκαλτσούνης, Μιχάλης Πικραμένος
Αντιπρόεδροι Αρείου Πάγου: Δήμητρα Κοκκοτίνη, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Ειρήνη Καλού   
Στο ΣτΕ επελέγη τελικά η κα Σακελλαροπούλου με «αντιπάλους» τον Αθανάσιο Ράντο που εκτελούσε χρέη προέδρου μετά την παραίτηση Σακελλαρίου και τη Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου η οποία προκρινόταν ως φαβορί για τη θέση. Η επιλεγείσα τελικά από το υπουργικό συμβούλιο κα Σακελλαροπούλου, διατέλεσε στο παρελθόν μέλος της Ενωσης των Δικαστών του ΣτΕ, ενώ η αποχώρησή της έκανε «θόρυβο» καθώς διαφώνησε ανοιχτά με την τακτική κάποιων συναδέλφων της στον χειρισμό του θέματος της παραίτησης του Νίκου Σακελλαρίου. Χαίρει εκτίμησης από τους συναδέλφους της ως δικαστής, ενώ επελέγη πρώτη και από την διάσκεψη της Βουλής στην πρόσφατη διαδικασία.
«Mελανό» σημείο για τον Αθανάσιο Ράντο ήταν το γεγονός ότι είχε μπροστά του μόλις ένα χρόνο θητείας, αφού του χρόνου αποχωρεί από το Σώμα λόγω συνταξιοδότησης. Δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν πάντως ότι «πλήρωσε» τη διαφωνία που είχε εκφράσει στον επίμαχο νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Στον Αρειο Πάγο ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης θεωρείται άριστος νομικός και μάλιστα οι συνάδελφοί του απορούσαν γιατί παραλείφθηκε πέρυσι η τοποθέτηση του στην εν λόγω θέση. Και η Ειρήνη Καλού όμως είχε παραλειφθεί αλλά τελικά φέτος επελέγη σε μία από τις θέσεις των αντιπροέδρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass