ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Eρευνες για την αντίδραση αστυνομικών σε επιθέσεις

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 16:19

ΑΘΗΝΑ
Έρευνες για το πώς οι αστυνομικοί εκτελούν τα καθήκοντά τους ανακοίνωσε, πέραν των άλλων, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μετά την επίσκεψή της στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν τάχιστα οι απαραίτητες κινήσεις για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.


Όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν μίλησαν, ενώ για το αν υπάρχουν ευθύνες για το χθεσινό συμβάν δήλωσε πως «προφανώς όταν κάτι συμβαίνει, κάτι φταίει. Για να το δει κάποιος όμως, όχι με τρόπο επικοινωνιακό αλλά ουσιαστικό, πρέπει να το δει εις βάθος. Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα».
Σε ερώτηση τι πρέπει να αισθάνεται ο πολίτης όταν «δεν μπορούν να προστατευθούν τα αστυνομικά τμήματα» η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «αυτό το οποίο παλεύουμε και θα παλέψουμε και θα το καταφέρουμε, είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Καταλαβαίνετε ότι μικρά, μεγαλύτερα, δυσκολότερα και ευκολότερα περιστατικά συμβαίνουν. Αυτό ακριβώς όμως, δεν αντιμετωπίζεται με λόγια. Αντιμετωπίζεται με πράξεις. Δεν αντιμετωπίζεται με κανενός τύπου επικοινωνιακή πολιτική».
Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή μέτρων από το υπουργείο, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως «θα είμαστε άμεσοι και γρήγοροι σταδιακά».
Τόνισε, δε, ότι το υπουργείο απασχολεί πολύ η ανασφάλεια των εργαζομένων. «Θα πρέπει να δούμε και αν ο κάθε εργαζόμενος στη θέση του κάνει τα καθήκοντά του… Υπάρχουν ζητήματα και πρέπει να δούμε αυτούς που υπάρχουν και πώς εκτελούν τα καθήκοντά τους κάθε φορά. Και θα αντιμετωπίσουμε και αυτό».
Σε διευκρινιστική ερώτηση αν θα γίνουν έρευνες για τη συμπεριφορά των αστυνομικών για το χθεσινό επεισόδιο, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε πως «σε όλα θα γίνουν. Σε όλα τα επεισόδια θα γίνονται έρευνες για τη συμπεριφορά όλων. Και ημών συμπεριλαμβανομένων. Άρα όλων. Και των αστυνομικών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass