Ωμές παρεμβάσεις στο έργο της δείχνει η εισαγγελέας Ράικου

Κατά τη δεύτερη διετία της θητείας της στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2018 16:14

ΑΘΗΝΑ
Μείζον θεσμικό ζήτημα με πολιτικές αλλά και δικαστικές διαστάσεις εγείρουν οι καταγγελίες που προέρχονται από το περιβάλλον της πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένης Ράικου, περί παρεμβάσεων στο έργο της τη δεύτερη διετία της θητείας της στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, πολιτικός που δεν κατονομάζεται φέρεται να επιχείρησε επανειλημμένα να παρέμβει στο έργο της κ. Ράικου άλλες φορές, ζητώντας να ασκήσει ποινική δίωξη χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και άλλες φορές ζητώντας να τεθούν υποθέσεις στο αρχείο. Στον ίδιο πολιτικό παράγοντα το περιβάλλον της κυρίας Ράικου αποδίδει και τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων που αφορούν στην υπόθεση της Novartis. Συγκεκριμένα η δήλωση από κύκλους της πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράικου έχει ως εξής: «Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις, απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησής τους, αυτός επιτακτικά  και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησέ την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass