ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ

«Γκάζι» για την πρώτη δόση των 25 δισ.

* Οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας η ανάληψη των 420 ευρώ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2015 18:44 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Αυγ 2015 18:48

ΑΘΗΝΑ

Γκάζι πατάει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με το Κουαρτέτο των δανειστών προκειμένου να καταλήξουν σε κοινό τόπο πριν από τις 15 Αυγούστου καθώς η νέα συμφωνία δεν πρέπει να περάσει μόνο από την ελληνική Βουλή αλλά και από άλλα εθνικά κοινοβούλια, το αργότερο ως τις 19 του μήνα, έτσι ώστε να φτάσουν εγκαίρως στα κρατικά ταμεία τα πρώτα ευρώ από το τρίτο δάνειο.

Η Αθήνα χρειάζεται ένεση ρευστότητας διεκδικώντας την πρώτη δόση, ύψους 25 δισ., από τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί με τους Θεσμούς, την ώρα που οι δανειστές από την πλευρά τους, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν πράσινο φως για την εκταμίευση της, αν δεν συνοδεύεται από προαπαιτούμενα.

Στο πακέτο των 25 δισ. ευρώ, η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, αθροίζει δανεικά 3,2 δισ. ευρώ για να πληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου, 10 δισ. ευρώ ως προκαταβολή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 7,16 δισ. ευρώ για την εξόφληση του πρόσφατου δανείου- γέφυρα και επιπλέον 5 δισ. ευρώ για την πληρωμή τόκων και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Τριακονταετούς διάρκειας θα είναι το νέο δάνειο της Ελλάδας από τον ESM αποκαλύπτει σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη του στην "Εφημερίδα των συντακτών" ενώ υπογραμμίζει ότι η συμφωνία είναι δύσκολη αλλά βιώσιμη οικονομικά.

* Εν τω μεταξύ, νέα μικρή ανάσα για τους καταθέτες από την απόφαση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, με την οποία δίνεται πλέον η δυνατότητα ανάληψης μέχρι του ποσού των 420 ευρώ ανά επταήμερο, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, κι όχι από Τετάρτη ως Παρασκευή. Για την επόμενη ανάληψη ο καταθέτης θα πρέπει να περιμένει το επόμενο επταήμερο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass