Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΣΙΠΡΑΣ : ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αργά ή γρήγορα θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας

Δημοσίευση: 09 Απρ 2013 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:28
Αθήνα
Τη βεβαιότητά ότι αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, «εκτός κι αν καταλύσουν την ίδια τη δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων στον ΟΣΕ.
Κάνοντας λόγο για κατάσταση πανικού στην κυβέρνηση και με αφορμή την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα προς την τρόικα «μη μας ζορίζετε άλλο, γιατί θα δείτε απέναντί σας τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους εργαζόμενους να αναλογιστούν «τι έχασε η χώρα οκτώ μήνες τώρα, πόσες υποχωρήσεις έχουμε υποστεί, ακριβώς διότι μπροστά σε αυτούς τους αδίστακτους είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και ο Στουρνάρας».
«Ναι σε όλα»
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα, τονίζοντας ότι το σχέδιό τους είναι το «ναι σε όλα». Έχουν αναγάγει το «ναι σε όλα» σε κυρίαρχη εθνική ιδεολογία, είπε. Το σχέδιό τους είναι να αποδέχονται οποιαδήποτε αξίωση της τρόικας, είπε ο κ. Τσίπρας.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της συγχώνευσης της Εθνικής Τραπέζης με τη Eurobank, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πριν από λίγους μήνες πανηγύρισαν, αλλά μόλις σκέφθηκαν στην τρόικα ότι αυτό δεν τους βολεύει για τους δικούς τους λόγους και χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, άλλαξαν απόφαση. «Και εφόσον άλλαξαν απόφαση οι αγάδες, σπεύδουν εδώ να υλοποιήσουν την αλλαγή της απόφασης. Αν αύριο αλλάξουν ξανά απόφαση, θα σπεύσουν πάλι να υλοποιήσουν ό,τι μας ορίσουν» είπε.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, τι θα απαντήσουν αν αύριο το πρωί ζητήσουν από την Ελλάδα αυτό που έγινε στην Κύπρο, δηλαδή το «κούρεμα» των καταθέσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει, γιατί μετά τη θέση που πήρε για την Κύπρο, «με ποιο ηθικό σθένος θα φέρει αντίρρηση για μια ανάλογη εξέλιξη για την Ελλάδα;».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων υποδομών της χώρας και για την περίπτωση του ΟΣΕ είπε ότι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του προμελετημένου, προσχεδιασμένου εγκλήματος εκποίησης δημόσιας περιουσίας.
Διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για ένα σιδηρόδρομο που θα υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη της χώρας, για έναν σιδηρόδρομο που θα παρέχει γρήγορη και ασφαλή μεταφορά, για ένα δημόσιο σιδηρόδρομο προσιτό στο λαό, μακριά από πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή, κακοδιοίκηση, κακοδιαχείριση.