Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Χρ. Ζώης στον Αρχιεπίσκοπο

Δημοσίευση: 10 Απρ 2013 0:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:29

Στα πλαίσια των επίσημων επισκέψεων στους Ανώτατους Πολιτειακούς και Θεσμικούς παράγοντες της Χώρας, ο Πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Β' Πειραιά της Νέας ΜΕΡΑς κ. Γιάννη Κουράκο και τον Γενικό Διευθυντή κ. Νίκο Θεοχάρη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και κατά την διάρκειά της ο Πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε στον Αρχιεπίσκοπο την πρόθεσή του για την σύσταση Γραμματείας Εθελοντισμού & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος. Σκοπός της Γραμματείας, όπως επεσήμανε ο κ. Ζώης, είναι η στήριξη του κοινωνικού έργου της εκκλησίας, αθόρυβα, χωρίς προσδοκία κομματικού και ψηφοθηρικού οφέλους.

 «Για εμάς αυτοσκοπός είναι η αρωγή και η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος διότι έτσι επιτάσσει το χριστιανικό ιδεώδες», επεσήμανε ο κ. Ζώης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο την αγωνία του για το γεγονός ότι γράφεται και ακούγεται πως η Εκκλησία βρίσκεται σε δυσχερή θέση να ανταποκριθεί στη μισθοδοσία του επόμενου μηνός με συνέπεια να μην μπορεί να εκπληρώσει το κοινωφελές αλλά και το λειτουργικό σκοπό της.

Κλείνοντας τη συνάντηση διαβεβαίωσε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα θα στηρίξουν με κάθε τρόπο την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλει η Ηγεσία αλλά και ο κλήρος της Εκκλησίας της Ελλάδος για το καλό του Τόπου και της Ορθοδοξίας.