ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Τελευταίο «αντίο» στον ναύαρχο Ν. Παππά

Δημοσίευση: 10 Απρ 2013 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:30
ΑΘΗΝΑ
Τον κυβερνήτη του «Βέλους», ναύαρχο Νίκο Παππά, αποχαιρέτησε την Τρίτη η οικογένειά του, φίλοι, συνεργάτες, ο πρόεδρος της Βουλής, οι δύο υφυπουργοί Αμυνας και εκπρόσωποι κομμάτων. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη από τον Ιερό Ναό Αγ.Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου, ενώ η ταφή του θα γίνει στην Κύμη.
Ο υπουργός Π.Παναγιωτόπουλος, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς την οικογένεια του εκλιπόντος, από τον Λίβανο όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.
Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία η πομπή κατευθύνθηκε στο αντιτορπιλικό, στο άλσος ναυτικής παράδοσης στη Μαρίνα Φλοίσβου, όπου το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο απέδωσε τιμές για τελευταία φορά στον κυβερνήτη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
Όσοι μίλησαν για τον ναύαρχο Νίκο Παππά εξήραν την προσφορά του στην πατρίδα και τον αντιδικτατορικό αγώνα του.
Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973. Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον Στρατό.
Ήταν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό «Βέλος» και ενώ το Κίνημα είχε ήδη προδοθεί, αποφάσισε να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετείχε, και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία καταφέρνοντας μεγάλο πλήγμα στη Χούντα, ανανεώνοντας την αντίσταση και δημιουργώντας αίσθηση στο εξωτερικό, κάνοντας την ανταρσία του ΒΕΛΟΣ πρωτοσέλιδο από την Ευρώπη μέχρι την Ιαπωνία.
Ο Νίκος Παππάς είχε κατ' επανάληψη αρνηθεί να λάβει μέρος σε κομματικούς σχηματισμούς και είχε αρνηθεί κυβερνητικά αξιώματα γιατί, όπως έλεγε δεν ήθελε, «να λάβει κομματικά χαρακτηριστικά μια προσπάθεια που αποσκοπούσε μόνο στην επαναφορά της Δημοκρατίας για όλους τους Έλληνες».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass