ΘΕΡΜΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛΛ

Καμμένος: Θα ενώσουμε τους Έλληνες

* Υποσχέθηκε ότι «θα δημεύσουμε τα κλεμμένα από τον λαό»

Δημοσίευση: 27 Απρ 2013 23:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:55
Του Γιώργου Μακρή
Με τη φράση «θα ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, προανήγγειλε («ήλθε η ώρα», σημείωσε) τη διεύρυνση του κόμματος με πολίτες «που είναι έτοιμοι να συμπαραταχθούν σε ένα μεγάλο Δημοκρατικό και Πατριωτικό Τόξο γιατί έχουμε μπροστά μας εθνικές εκλογές-γιατί θα καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση- περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές» όπως είπε χαρακτηριστικά στην εναρκτήρια ομιλία του χθες στο ιδρυτικό συνέδριο των ΑΝΕΛΛ.
Η απόφαση για την πολιτική του κόμματος στο θέμα των συνεργασιών επρόκειτο να ληφθεί χθες βράδυ μαζί με την ψηφοφορία για τη βέβαιη (επαν)εκλογή του κ. Πάνου Καμμένου στη θέση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ωστόσο, μια υπολογίσιμη ομάδα συνέδρων φερόταν να είναι κάθετα αντίθετοι σ’ αυτό το ενδεχόμενο κι έμελλε να φανεί αν το σώμα θα ανέτρεπε την κεντρική αυτή επιλογή του κ. Π. Καμμένου. Ο ίδιος πάντως παραλλήλισε την προσπάθειά του να ενώσει τους Έλληνες με την αντίσταση που έκαναν ενωμένοι οι Έλληνες κατά των Γερμανών στην κατοχή – αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά στον Ζέρβα και τον Βελουχιώτη που τίναξαν στον αέρα τη γέφυρα στο Γοργοπόταμο.
Το κλίμα, πάντως, στο συνέδριο ήταν εξαιρετικά θερμό και η υποδοχή που επιφύλαξαν οι σύνεδροι στον πρόεδρο του κόμματος ενθουσιώδης (ήταν τέτοιο το πάθος που κατά διαστήματα ήταν δύσκολο να διαχωρίσει κάποιος το συνέδριο από… προεκλογική συγκέντρωση).
Στα αξιοσημείωτα του συνεδρίου η αναβαθμισμένη εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, του μοναδικού κόμματος της Βουλής που έστειλε εκπροσώπους: τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Βίτσα και τον κ. Νίκο Παππά, διευθυντή του γραφείου του προέδρου (και εξ απορρήτων) κ. Αλέξη Τσίπρα. Στο συνέδριο είχε προσκληθεί και το ΚΚΕ χωρίς να στείλει εκπρόσωπο αφού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν να προσκαλέσουν μόνο τα αντιμνημονιακά κόμματα της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής. Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό και Ευρωπαίοι αντιφεντεραλιστές Μεταρρυθμιστές και Συντηρητικοί.
«ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ»
Μήνυμα στα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες να επιστρέψουν έστειλε στην ομιλία του ο κ. Πάνος Καμμένος. «Σ’ αυτή την πορεία μας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν, από την αρχή μέχρι τώρα, ακόμα και αυτούς που γονάτισαν, ακόμα και αυτούς που υποχώρησαν, ακόμα και αυτούς που αγοράστηκαν, αλλά ιδιαίτερα εκείνους που πιθανόν να αδικήσαμε σ’ αυτή την πορεία, γιατί υπάρχουν και αρκετοί που στενοχωρήσαμε με δικά μας λάθη.
Ως πρόεδρος του Κινήματος αναλαμβάνω εγώ προσωπικά όλο το βάρος όλων εκείνων και τους καλώ να έρθουν μαζί μας, να συμπαραταχθούν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Δεν λείπει κανείς από αυτό τον αγώνα», είπε χαρακτηριστικά.
«ΘΑ ΔΗΜΕΥΣΟΥΜΕ
ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ»
Ο κ. Πάνος Καμμένος προέβη στην εκτίμηση ότι «η ανατροπή θα έρθει σύντομα, όσο πιο σύντομα – πρόσθεσε με νόημα - σηκώσουμε τους Έλληνες από τον καναπέ, όσο σταματήσουμε την αντίσταση του πληκτρολογίου».
Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κι είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε λόγο για «ξένη κατοχή των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των ντόπιων δωσίλογων υπαλλήλων τους». Κατήγγειλε μάλιστα τη «λάσπη» που δέχτηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά και «πληρωμένες αποστασίες».
Παράλληλα, επαναβεβαίωσε τη βασική θέση του κόμματός του ότι «υπάρχει ελπίδα, υπάρχει πρόγραμμα διακυβέρνησης, υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από τον δρόμο του μνημονίου, από τον δρόμο που μας οδηγούν οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Και αν λένε – επισήμανε - ότι ο δικός τους δρόμος είναι ο μοναδικός τούς ερωτώ, έδωσαν 350 δισ. για να σώσουν 160 δισ. καταθέσεις, πού είναι τα χρήματα αυτά; Αυτός ο τόπος το 2009 είχε ένα τρισ. ακίνητη περιουσία. Αυτός ο τόπος είχε 300 δισ. καταθέσεις.
Να ξέρουν καλά, εάν έρθουμε στην εξουσία θα ψάξουμε, θα βρούμε, θα τιμωρήσουμε και θα δημεύσουμε τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει έλεος για κανέναν. Δεν συμβιβαζόμαστε με κανέναν. Θα πληρώσουν, όπως πληρώνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες», προειδοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass