ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Πόθεν οι 4.000 απολύσεις στο δημόσιο

* Παράλληλα με τις απολύσεις θα γίνουν και προσλήψεις….

Δημοσίευση: 29 Απρ 2013 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:56
ΑΘΗΝΑ
Θα δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να αποχωρούν όσοι υπάλληλοι δεν έχουν σταθερή σχέση δημοσίου δικαίου, και να αντικατασταθούν σε αναλογία ένας προς έναν, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνους που έχουν ήδη επιτύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, τόνισε ο Αντώνης Μανιτάκης κατά τη διάρκεια τη συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των απολύσεων και συγκεκριμένα για τις 4.000 που πρέπει να γίνουν φέτος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι οι δεξαμενές θα είναι τέσσερις:
- Οι επίορκοι
- Οι υπάλληλοι που υπηρετούν στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που θα καταργηθούν
- Η εθελούσια έξοδος, και εδώ ο υπουργός διευκρίνισε κάτι που δεν έχει διασαφηνιστεί ότι δηλαδή όσοι εντάσσονται στην κινητικότητα και την διαθεσιμότητα και χρειάζονται 3 χρόνια για να βγουν στην σύνταξη, πλέον θα μπορούν να βγαίνουν στην σύνταξη με 3 πλασματικά χρόνια και
- Μια διαδικασία αξιολόγησης από την οποία θα περνούν όσοι είναι υπό μετακίνηση ή υπό ένταξη σε διαθεσιμότητα, αλλά και οι υπάλληλοι των οργανισμών όπου ολοκληρώνεται η αξιολόγηση.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, όπου εντοπίζονται υπάλληλοι που δεν έχουν προσληφθεί με τις τυπικές διαδικασίες, δεν έχουν τα τυπικά προσόντα και έχουν σχέση εργασίας που έχει λήξει, θα απολύονται αυτομάτως αναφερόμενος δηλαδή στη απόλυση συμβασιούχων και όσων είναι στη δουλειά με δικαστικές αποφάσεις προσωρινού χαρακτήρα.
"Για να μετακινηθεί ένας υπάλληλος ή να ενταχθεί στη διαδικασία της διαθεσιμότητας, αλλά και για τους οργανισμούς ή τις υπηρεσίες που έχουν γίνει αξιολόγηση των δομών, θα γίνετε αποτίμηση των προσόντων τους. Άρα οι λιγότερο προσοντούχοι, εάν εκεί διαπιστώσουμε ότι , οι οποίοι δεν έχουν τα προσόντα, τα τυπικά προσόντα να είναι δημόσιοι υπάλληλοι για πολλούς και διαφόρους λόγους, εάν δεν έχουν προσληφθεί σύμφωνα με την τυπική διαδικασία, αν δεν έχουν σχέση ισχύουσα σχέση, έννομη σχέση με το δημόσιο, τότε καταλαβαίνετε ότι αυτοί οι υπάλληλοι θα βρεθούν εκτός δημοσίου. Είναι ξεκάθαρο ότι δημόσιος υπάλληλος είναι αυτός που έχει τα τυπικά προσόντα, που έχει μια σχέση δημοσίου δικαίου με το δημόσιο. Εάν λοιπόν υπάρχει κάποιος του οποίου έχει λυθεί η σχέση δεν μπορεί να εξακολουθεί να είναι δημόσιος υπάλληλος και δεν μπορεί να έχει τα προνόμια του δημοσίου υπαλλήλου" είπε χαρακτηριστικά.
Ο Αντώνης Μανιτάκης αναφέρθηκε και στις προσλήψεις, λέγοντας πως θα γίνουν παράλληλα με τις απολύσεις με την αναλογία 1 προς 1. Όπου δημιουργείται κενό και υπάρχει στην λίστα των περίπου 10.000 αδιόριστων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, υπάλληλος με τα απαιτούμενα προσόντα θα προηγείται, ενώ εφόσον δεν υπάρχει θα γίνεται διαγωνισμός, είπε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass