ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Ενισχυμένη η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου

Δημοσίευση: 30 Απρ 2013 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:57
ΑΘΗΝΑ
«Παρά τη δύσκολη συγκυρία εμείς θα αποδείξουμε το greek success story» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια.
Απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters, ο πρωθυπουργός είπε ότι «σε μία δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα θα αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει».
Σε ερώτηση των κοινοβουλευτικών συντακτών, την αίθουσα των οποίων επισκέφθηκε, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων -πρώην γαλάζιων- βουλευτών, ο Αντώνης Σαμαράς, είπε: «κάτι σημαίνει αυτό», κάτι που θεωρήθηκε ως προάγγελος της επιστροφής τους στην ΚΟ της ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι υπέρ του πολυνομοσχεδίου ψήφισαν οι Κ.Μαρκόπουλος (πρώην ΑΝΕΛ) και ο Θ.Σολδάτος.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
Την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση της πρότασή του για το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως η σημασία της παρέμβασης «φαίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο αντιδρούν στη ρύθμιση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ, που προφανώς αντιλαμβάνονται τη σημασία του νέου προγράμματος και την αποδοχή του από την κοινωνία που βιώνει ως πρώτο πρόβλημά της την ανεργία».
Στην ανακοίνωση της Ιπποκράτους σημειώνεται: «Για όσους προσπαθούν να παραποιήσουν την αλήθεια λέγοντας συνειδητά ψέματα περί δήθεν μείωσης του κατώτατου μισθού για τους ανέργους που θα απασχοληθούν στα νέα προγράμματα, η αποστομωτική απάντηση προκύπτει από τους αριθμούς:
» O κατώτατος θεσμοθετημένος βασικός μισθός για εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω είναι 586,8 ευρώ. Οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων είναι 16,5% επί του ποσού αυτού, άρα αφαιρουμένης της εισφοράς, που πληρώνεται απευθείας από τα νέο πρόγραμμα, η καθαρή αμοιβή είναι 490 ευρώ, όπως ακριβώς προβλέπει η διάταξη. Ανάλογα ισχύουν και για τους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.
» Όσοι επιπλέον 'κόπτονται' για το ΑΣΕΠ, ως αυτόκλητοι θεματοφύλακες της διαφάνειας, αρκεί να διαβάσουν το σχετικό εδάφιο της διάταξης, που θέτει την όλη διαδικασία υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Όπως και στα ως τώρα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στα οποία απασχολήθηκαν 57 χιλ. άνεργοι, με διαδικασία μοριοδότησης εγκεκριμένη από το ΑΣΕΠ και τον τελικό έλεγχο του ΑΣΕΠ. Τώρα μάλιστα αυτό θα γίνεται χωρίς ενδιάμεσους φορείς (ΜΚΟ) αλλά απευθείας, όπως έγινε και στα επιτυχή προγράμματα αυτεπιστασίας των ΟΤΑ τα οποία αφορούν 75 χιλ. ανέργους.
» Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να βρει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις για την ανάσχεση της ανεργίας, ενώ η αντιπολίτευση δείχνει να χαίρεται όταν διογκώνεται το πρόβλημα και παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των ανέργων και των οικογενειών τους».
Ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το πολυνομοσχέδιο δεν περιείχε νέα μέτρα, αλλά και από την προσθήκη της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Γιάννης Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης τόνισε πως «πάρθηκε μια πολύ σημαντική απόφαση, που αφορά στην επούλωση κάποιων από τις πολύ μεγάλες πληγές που έχει ανοίξει στην κοινωνία μας τα τελευταία τρία χρόνια το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας».
«Θεωρούμε ότι ένα σημαντικό βήμα που έγινε είναι ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη λήψη μέτρων ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου, προκειμένου, έστω σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, να χτυπηθεί η μάστιγα της ανεργίας» υποστήριξε.
Ερωτηθείς εάν θα μετάσχουν στην κυβέρνηση πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, είπε:
«Έχουμε αποφασίσει ότι, στην προσπάθεια για να ορθοποδήσει η χώρα και η κοινωνία, πρέπει ο καθένας να βάλει όλες του τις δυνάμεις και τα καλύτερα στελέχη του».
ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ
Συνολικά, το πολυνομοσχέδιο έλαβε 168 «ναι», έναντι 123 «όχι». Ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».
Ο κ. Σαμαράς, όπως και ο Φ.Κουβέλης δεν τοποθετήθηκαν στην Ολομέλεια.
Εκ μέρους των κυβερνητικών εταίρων, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας βολές και κατά του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις ανακοινώσεις περί πλεονασμάτων και ανάπτυξης. Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική για τον τρόπο που προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και για τον τρόπο που επιχειρείται η αξιοποίηση κονδυλίων για τους ανέργους. Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας είχει σκληρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μίλησε για σχέδιο εφαρμογής των μνημονίων της εσωτερικής υποτίμησης και διάλυσης της μεσαίας τάξης, που εκτελείται με το δόγμα του σοκ και τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καταργώντας ακόμη και τις κοινοβουλευτικές διατάξεις που προϋποθέτουν το διάλογο. Ο κ. Καμμένος εν μέσω οχλαγωγίας διέκοψε την ομιλία του και αποχώρησε από την αίθουσα, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.
Η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα διατύπωσε τη θέση ότι το δίλημμα μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών είναι κάλπικο, καθώς το κεντρικό ζήτημα τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι με ποιο τρόπο θα βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Όπως τόνισε, ο αγώνας του ΚΚΕ για ανατροπή κυβέρνησης και εξουσίας θα πάει μέχρι τέλους.
Η αποστροφή αυτή της κ. Παπαρήγα ενόχλησε -όπως φαίνεται- τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, εν μέσω των επικρίσεων για το πολυνομοσχέδιο, έκανε ένα διάλειμμα για να επιτεθεί στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι «ιστορικά έχει χρεοκοπήσει η μαρξιστική ιδεολογία». Στον Ν.Μιχαλολιάκο απάντησε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν.Καραθανασόπουλος λέγοντας: «Πιάστηκαν αδιάβαστοι πάλι, όμως, γιατί πρέπει να ξέρουν ότι εκείνοι που συνέτριψαν το φασισμό και το ναζισμό είναι οι κομμουνιστές».
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass