ΠΥΡΑ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΚΑΤΑ ΕΣΡ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

Ανομία, αδιαφάνεια κυριαρχούν στα ΜΜΕ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2013 3:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:07
 AΘHNA
Την επιβολή της νομιμότητας και της διαφάνειας στη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ζήτησε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργο Σούρλα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση, στην οποία ο κ. Σούρλας τόνισε πως «κυριαρχεί το καθεστώς της ανομίας και της αδιαφάνειας στη λειτουργία των ΜΜΕ».
Ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημείωσε πως επί χρόνια, δεν γίνεται διασταύρωση των στοιχείων που υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ με αυτά που αποστέλλονται από άλλες δημόσιες αρχές για την ύπαρξη ασυμβίβαστων ιδιοτήτων, δεν διενεργείται οικονομικός έλεγχος στις επιχειρήσεις των ΜΜΕ και δεν υποβάλλονται εισηγήσεις στο Τμήμα Διαφάνειας του ΕΣΡ, γιατί δεν εκδόθηκε μέχρι σήμερα Υπουργική Απόφαση που βάσει του Ν. 2328/1995 θα καθορίζει τις αμοιβές των ελεγκτών.
Επίσης, δεν συντάσσονται ετήσιες εκθέσεις από το ΕΣΡ για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά και επομένως καθίσταται ανέφικτη η καταχώρηση στοιχείων στο Μητρώο Επιχειρήσεων ΜΜΕ, ενώ τόνισε πως από το 2005 καταργήθηκε η Υπουργική Απόφαση (Ν.2310/2005) που προέβλεπε ότι επιχείρηση πριν την υπογραφή της σύμβασης όφειλε να υποβάλει αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού για τον έλεγχο ασυμβιβάστων και απαιτείται πλέον μόνο μια υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε πως η «κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θέσει τέρμα σε μια εικοσάχρονη εκκρεμότητα -παγκόσμια πρωτοτυπία- σχετικά με τη νομιμότητα της λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών».
«Επιτακτική είναι η ανάγκη για διαφάνεια στα ΜΜΕ και ειδικότερα στα οικονομικά τους. Έχει ξεκινήσει διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και σύντομα θα αρχίσει και με τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να προωθηθεί το νομοθετικό πλαίσιο» κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass