ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ

Το Μαξίμου παγωσε το αντιρατσιστικο νομοσχεδιο

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2013 3:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:07
 ΑΘΗΝΑ
"Παγώνει" το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που αναμενόταν να δώσει προς διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης, με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκαν προβλήματα με διατυπώσεις του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Καθημερινής", οι ενστάσεις αφορούν τις αναφορές περί πολιτικής πάλης και άλλες που έχουν να κάνουν με τις γενοκτονίες.
Το "πάγωμα" σχετίζεται, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, και με την αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο κατήγγειλε ότι "το νομοσχέδιο ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της ΕΕ που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ".
Ο Περισσός, μάλιστα, υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο "αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες και στους κομουνιστές (...) στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ".
Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι ενστάσεις υπέβαλε και η εκκλησία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ν/σ προβλέπει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όσους υποκινούν ή διεγείρουν σε ρατσιστική βία ή αρνούνται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή τις γενοκτονίες.
Επίσης προβλέπει αντίστοιχες ποινές για τον αρχηγό ή τους βουλευτές κόμματος που μπορεί να κάνουν ρατσιστικές ή φιλοναζιστικές αναφορές από το βήμα της Βουλής.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα γίνει περαιτέρω επεξεργασία με σκοπό τη βελτίωσή του μετά από παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου, λόγων των γενικότερων προβλημάτων τα οποία πιθανόν θα προκύψουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, το ν/σ ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και εστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας και τους αρχηγούς των κομμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στηρίχτηκε στη βάση του σχεδίου νόμου που είχε κατατεθεί παλαιότερα στη Βουλή και έγιναν δεκτές όλες οι προτάσεις που εισηγήθηκε στη Νομική Επιτροπή Δικαστών του υπουργείου ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης.
Αντίδραση ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται σχετικά με το ενδεχόμενο αναβολής της κατάθεσης του νομοσχεδίου.
Με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά, ζητεί «να μην υπάρξει καμία αναβολή, να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο, που πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ».
Η Ιπποκράτους θεωρεί ότι κάποια στελέχη της ΝΔ πιέζουν τον κ. Σαμαρά να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και για τον λόγο αυτόν η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «καμία συντηρητική μειοψηφία δεν πρέπει να ανακόψει την πορεία, που θα φέρει την Ελλάδα στην πρωτοπορία των χωρών της Ευρώπης».
Το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, μέσω αρμοδίων πηγών, διέψευδε πληροφορίες, που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα, σύμφωνα με τις οποίες το νομοσχέδιο είχε αποσταλεί στα
 κόμματα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass