ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ *ΕΚΤΟΣ ΝΔ Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Προχωράει η κυβέρνηση τη διαδικασία της επίταξης

* ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά *Στο πλευρό της ΟΛΜΕ η ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2013 22:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:08
ΑΘΗΝΑ
Την επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση. Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας. Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΝΔ στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο.
H κυβέρνηση αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών την Δευτέρα, πριν δηλαδή λάβουν τις αποφάσεις τους οι τοπικές ενώσεις λειτουργών μέσης εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5, ήδη έχει δοθεί εντολή να τυπωθούν τα φύλλα επίταξης, τα οποία θα επιδοθούν σε 88.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.
Η απόφαση για επιστράτευση ελήφθη στην συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο, ο οποίος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ.
Στην συνάντηση αυτή, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, με την σύμφωνα γνώμη του νομικού και γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τ.Μπαλτάκου, ελήφθη η απόφαση για επιστράτευση χωρίς να έχει ληφθεί η τελική απόφαση για απεργία, αφού κάτι τέτοιο θα αποφασίσουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στις 15 Μαΐου.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την γαλήνη των υποψηφίων και των οικογενειών τους, δηλαδή να διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους οι Πανελλαδικές, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
Θορυβημένος από την στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, που πρόσκειται στην ΔΑΚΕ, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως δεν έχουν θέση στην ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ που εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες «τύπου ΣΥΡΙΖΑ».
«Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους. Αποτελούν αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους» τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ.
Σε ετοιμότητα και οι καθηγητές
Έτοιμοι για την απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται πως ήταν και οι καθηγητές, καθώς η ΟΛΜΕ συνεδριάζει ατύπως, σήμερα, για να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει στην επιστράτευση.
Κατά πληροφορίες, η ΟΛΜΕ σχεδιάζει να κινηθεί νομικά προσβάλλοντας την απόφαση για επιστράτευση, που -όπως λέει - βασίζεται σε άρθρο του Συντάγματος για θεομηνίες (άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος).
Επιπλέον, οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις 14 Μαΐου θα γίνουν κανονικά, ανεξαρτήτως της επιστράτευσης.
Παπαχρήστος: "Σημαδεύουν" τις πανελλαδικές
Εξάλλου το πρωί του Σαββάτου μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος κατήγγειλε ότι "υπάρχει η υπόνοια ότι δύο πανεπιστημιακοί υπουργοί "σημαδεύουν" τις πανελλαδικές εξετάσεις για να τις παραδώσουν στους πανεπιστημιακούς".
Η σοβαρή κατηγορία αφορά στο σκεπτικό, που ανέλυσε, βάσει του οποίου η κυβέρνηση προκαλεί τώρα το θέμα, στην περίοδο των εξετάσεων, ώστε "και να πετύχει τις αλλαγές και να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των εκπαιδευτικών".
"Ο,τι είχε σχεδιάσει η κ. Διαμαντοπούλου γίνεται, μόνο η παράδοση των πανελλαδικών εξετάσεων στους πανεπιστημιακούς δεν έχει γίνει ακόμη", συνέχισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, καταλήγοντας: "Γιατί δεν έδωσαν το υπουργείο στην κ. Διαμαντοπούλου;".
ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά
Πυρά εξαπολύει στον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πως είναι άτεγκτος και σκληρός στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά, όπως έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις, ανοιχτός και συγκαταβατικός στην ακροδεξιά και στους εκφραστές της εντός και εκτός κυβέρνησης.
"Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά, αποσύρει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας χαϊδεύοντας τα αυτιά του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, επιστρατεύει προληπτικά τους καθηγητές που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο.
Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας επιλέγοντας συνεχώς την επιστράτευση απέναντι σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, αρνούμενη το διάλογο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η καταστροφική μνημονιακή πολιτική βλάπτει σοβαρά τα κοινωνικά δικαιώματα και τη δημοκρατία.
Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο που επιβάλλει η επικίνδυνη τρικομματική κυβέρνηση".
Στο πλευρό της ΟΛΜΕ η ΑΔΕΔΥ
H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να καταστείλει τον αγώνα των εκπαιδευτικών χρησιμοποιώντας ακόμα και το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.O αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης, η οποία προκειμένου να επιβάλει την αντικοινωνική και αδιέξοδη πολιτική της, έχει -εδώ και καιρό- επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργαζομένων, δεν έχει τέλος! Παράλληλα καταφεύγει στην ποινικοποίηση και στην ίδια την κατάργηση των αγώνων, των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης!Η Κυβέρνηση επανειλημμένως επιχειρεί να καταστείλει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσα από την ποινικοποίηση και την πολιτική επιστράτευση! Άλλοτε με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων κι άλλοτε καταφεύγοντας σε πολιτική επιστράτευση, ντύνοντας τους εργαζόμενους-απεργούς στο «χακί», προκειμένου να τους φιμώσει.Είναι, ήδη, η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που καταφεύγει σε αυτή την αντιδημοκρατική πολιτική (αυτή τη φορά μάλιστα πριν καν ακόμη κηρυχτεί η απεργία), επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή. 
Το ίδιο έγινε πριν από λίγο καιρό με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, των Μ.Μ. Μεταφοράς και τους ναυτεργάτες. Το ίδιο γίνεται σήμερα και με τους εκπαιδευτικούς! Το ίδιο θα γίνει και αύριο με όλους τους κλάδους των εργαζομένων που θα θελήσουν να αντιδράσουν!
Είναι πλέον φανερό ότι οι μνημονιακές πολιτικές και οι αποφάσεις για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση της ανεργίας, συνοδεύονται με την ένταση του αυταρχισμού εκ μέρους της Κυβέρνησης και την περιστολή συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Στα πλαίσια αυτά κινούνται και οι επιλογές της Κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας που πέρα από τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν για τους εκπαιδευτικούς, θα οδηγήσουν στο κλείσιμο σχολείων και την παρά πέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
Καταγγέλλει την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, οδηγώντας συνειδητά τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.
Θεωρεί ότι η Κυβέρνηση προσχηματικά επικαλείται την αγωνία των μαθητών ενώ η ίδια έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται στο χώρο της Παιδείας και την καλεί να μην προχωρήσει στις υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις Εκπαιδευτικών -και γενικότερα Δημοσίων Υπαλλήλων- καθώς και στο κλείσιμο σχολείων.
Καταδικάζει τις αυταρχικές μεθόδους της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία.
Επισημαίνει ότι η μοναδική απάντηση απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, είναι η μαζική συλλογική δράση, η συνέχιση του αγώνα και η ένταση της πάλης για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών που τα συνοδεύουν.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει, εκτάκτως, τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 το πρωί, προκειμένου να αποφασίσει για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νέο αυταρχικό κυβερνητικό κατήφορο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass