ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Δένδιας: Η ευνομία θα επιβληθεί

* Την Τετάρτη θα δικαστούν οι τρεις διαδηλώτριες

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2013 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:09
ΑΘΗΝΑ
«Τα σώματα ασφαλείας θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους πέρα από τις αντιξοότητες» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε από σκάγια στη Χαλκιδική.
«Ήρθα σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθώ το στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας που τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του και να του μεταφέρω τις θερμές ευχές για ανάρρωση τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του πρωθυπουργού» δήλωσε ο Ν.Δένδιας.
Ξεκαθάρισε ότι «η ευνομία στη χώρα θα επιβληθεί», λέγοντας: «θα ήθελα με την ευκαιρία να σας πω ότι τα σώματα ασφαλείας της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους πέρα από τις αντιξοότητες.»
Σημειώνεται ότι η κατάστασή του αστυνομικού είναι σοβαρή, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του. Φέρει τραύματα στον θώρακα από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας.
Οι κάτοικοι της Ιερισσού, πάντως, κάνουν λόγο για «προβοκάτσια», αρνούμενοι ότι υπήρχε διαδηλωτής με όπλο και έχουν στήσει οδοφράγματα με χώμα και λάστιχα στις εισόδους του χωριού, προκειμένου να αποτρέψουν επέμβαση της Αστυνομίας.
Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Ν.Δένδιας είπε πως «οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία», είπε ο Ν.Δένδιας σε προηγούμενες δηλώσεις του.
ΣΕ ΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΕΣ
Ελεύθερες μετά την αναβολή που ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, αφέθηκαν οι τρεις διαδηλώτριες που συνελήφθησαν στις Σκουριές Χαλκιδικής στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που διατύπωσαν να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης για μεθαύριο, ενώ, ταυτόχρονα, ήρε την κράτησή τους.
Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, κατηγορούνται για εξύβριση, αντίσταση, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, ενώ μία εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για πρόκληση σωματικής βλάβης.
Έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις κατηγορούμενες.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass