ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ:

Ανοίγουν και νέες αγορές στην Κίνα για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα

* Απόσταση 350 χιλιομέτρων (σαν δηλαδή Λάρισα – Αθήνα) σε μόλις μία ώρα διήνυσε με Κινέζικο τρένο ο κ. Αντ. Σαμαράς *Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης, απάντηση στον Αλ. Τσίπρα

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2013 23:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:18
ΣΑΝΓΚΑΗ, Του απεσταλμένου της «Ε» Γιώργου Μακρή
Νέες αγορές για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα στην Κίνα προτίθεται ν’ ανοίξει η κυβέρνηση προχωρώντας στην υπογραφή νέων φυτοϋγειονομικών συμφωνιών ώστε να εξάγονται κι άλλα φρέσκα φρούτα, πέρα από τα ακτινίδια που εξάγονται και τώρα.
Μιλώντας στο ελληνοκινεζικό φόρουμ Σανγκάη ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεργασία των δύο χωρών στον αγροτοδιατροφικό τομέα αναδεικνύοντας τη μακρά παράδοση στον αγροτικό τομέα που έχουν οι δύο χώρες.
«Η αγορά της Κίνας έχει τη δυναμική ν’ απορροφήσει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα από την Ελλάδα και δεν την έχουμε ακόμη εξερευνήσει πλήρως», επισήμανε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ενδεικτικά τέτοια προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, φρούτα και λαχανικά, φαγητό για βρέφη, ψάρια ιχθυοκαλλιεργειών, ενώ ειδική αναφορά έκανε τόσο στο βαμβάκι όσο και τον καπνό.
ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ
Η επίσκεψη του κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την ομιλία του στο φόρουμ αλλά και τις συναντήσεις που είχε, στο περιθώριο επίσημου δείπνου, με έλληνες και (κυρίως) κινέζους επιχειρηματίες.
Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας το ταξίδι του πρωθυπουργού με το τρένο υψηλής ταχύτητας της Κίνας το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 300 χιλιομέτρων την ώρα. Ο κ. Αντ. Σαμαράς διήνυσε σε περίπου μία ώρα την απόσταση 350 χιλιομέτρων, από την πόλη Χαντζού (μίλησε σε συνέδριο) στη Σαγκάη (περίπου δηλαδή όσο η απόσταση Λάρισα – Αθήνα). Υπενθυμίζεται ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στο σχεδιασμό τους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναβαθμίσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο ώστε να αναπτύσσονται και στην Ελλάδα ανάλογες ταχύτητες.
ΠΡΟΧΩΡΩ ΜΠΡΟΣΤΑ
Ο πρωθυπουργός που σήμερα αναχωρεί από τη Σανγκάη για μονοήμερη επίσκεψη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από το ταξίδι του στην Κίνα, το οποίο, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, κρίνεται «απόλυτα επιτυχημένο».
Στο μεταξύ, με αφορμή χθεσινή δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα ότι θα ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις εφ’ όσον το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο κ. Αντ. Σαμαράς επισήμανε από τη Σανγκάη:
«Απ’ αυτό το ταξίδι βγήκαν μόνο θετικά στοιχεία. Η Ελλάδα κοιτά το αύριο. Γίνεται προσπάθεια να γίνουν επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Δικό μου όνειρο είναι να έχει ο Έλληνας νέος δουλειά. Υπάρχουν κι εκείνοι που αντιδρούν για λόγους μικροκομματικού ή πρόσκαιρου συμφέροντος. Δεν με νοιάζει ποιοι είναι αυτοί, πως λέγονται και από ποιο κόμμα προέρχονται. Δεν πρόκειται να τους κάνω τη χάρη να κάνω πίσω. Νομίζω ότι δεν θα τους κάνει τη χάρη ο ελληνικός λαός να τους δώσει τη δυνατότητα να ακυρώσουν τις αποκρατικοποιήσεις. Άλλωστε, πρέπει να πάρουν και την έγκριση διάφορων συνιστωσών τους που δεν είναι απαραίτητο ότι συμφωνούν με τον κ. Τσίπρα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass