ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ»

Στην 6η θέση ο Αγάθων

* Το φαβορί από τη Δανία κέρδισε τον διαγωνισμό

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2013 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:18
ΜΑΛΜΕ
Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, το τραγούδι Only Teardrops της Δανίας κέρδισε το φετινό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και το τραγούδι Alcohol is Free κατέκτησαν την 6η θέση.
Το ερωτικό τραγούδι της Δανίας ερμήνευσε η 20χρονη Εμελί ντε Φόρεστ, συνοδεία φλάουτου και ντραμς, συγκεντρώνοντας 281 ψήφους. Πενήντα χρόνια μετά από την πρώτη της νίκη, ο μουσικός διαγωνισμός επιστρέφει στη Δανία.
Ελληνική παρουσία στο τραγούδι «Hold Me» του Αζερμπαϊτζάν που αναδείχθηκε δεύτερο. Τη χορογραφία επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ συνθέτης του τραγουδιού είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε η Ρωσία
Η Μπόνι Τάιλερ με το τραγούδι της «Believe in Me» βρέθηκε στην 19η θέση. Οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και το τραγούδι «Αlcohol is Free» κατέκτησαν την 6η θέση
Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ουκρανία, με την Ζλάτα Όγκνεβιτς, και το τραγούδι της «Gravity»
Εντυπωσιακή για ακόμη μια φορά η εμφάνιση της περσινής νικήτριας της Eurovision, Λορίν
Στα «πηγαδάκια» της Eurovision συζητήθηκε πολύ και το φιλί της Κρίστα Ζιγκφριντ από τη Φινλανδία σε μία από τις χορεύτριες στο τέλος του τραγουδιού «Marry Me», το οποίο θεωρείται ότι τάσσεται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων
H Νορβηγία με το τραγούδι "I Feed You My Love" αναδείχτηκε τέταρτη
Η ελληνική συμμετοχή πήρε 12 βαθμούς -την υψηλότερη βαθμολογία του διαγωνισμού- από την Κύπρο και το Σαν Μαρίνο. Το ελληνικό τραγούδι ψηφίστηκε από 26 χώρες σε σύνολο 39 (Κύπρος, Σαν Μαρίνο, Αλβανία, Ολλανδία, Αυστρία, Αγγλία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία, Αρμενία, Ιταλία, Φινλανδία, Λευκορωσία, Λετονία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ρωσία, Μάλτα, Γερμανία, Δανία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κροατία, Ελβετία) και έλαβε 152 ψήφους.
Στον τελικό ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν είχαν προκριθεί ή όχι, ενώ οι τηλεθεατές δεν μπορούσαν να ψηφίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους.
Η Αντριάνα Μαγγανιά ανακοίνωσε από την Αθήνα τη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στους συμμετέχοντες του τελικού, με τους 12 βαθμούς να πηγαίνουν στο Αζερμπαϊτζάν το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση.
Η Κύπρος δεν διαγωνίστηκε φέτος στον τελικό της Eurovision, καθώς δεν κατόρθωσε να περάσει στον ημιτελικό.
Ο φετινός 58ος διαγωνισμός της Eurovision, που έγινε στο Μάλμε Αρένα, στέφθηκε κατά γενική ομολογία από επιτυχία. Τις 26 συμμετοχές του διαγωνισμού παρακολούθησαν 11.500 θεατές που βρίσκονταν στο κλειστό γήπεδο του Μάλμε, στη νότια Σουηδία, και περίπου 125 εκατ. τηλεθεατές ανά τον κόσμο.
Ο διαγωνισμός ήταν λιτός, χωρίς υπερβολές, και με την κατάλληλη δόση λάμψης ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί φανταχτερός. Όπως αναμενόταν, έντονο ήταν το άρωμα των ABBA στην πατρίδα τους τη Σουηδία. Στην έναρξη του διαγωνισμού παρουσιάστηκε ένα τραγούδι που είναι σύνθεση των συντελεστών του διάσημου συγκροτήματος και στη συνέχεια ερμηνεύτηκε η κλασική επιτυχία τους The Winner Takes it All.
Την παράσταση έκλεψε όμως η παρουσιάστρια του διαγωνισμού Πέτρα Μέντε, ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στη Σουηδία.
Δεν έλειψαν πάντως και τα αρνητικά σχόλια, όπως εκείνο του Associated Press: «Για μία ακόμη φορά ο διαγωνισμός παρήγαγε με επιτυχία ένα μείγμα από φτηνά ποπ τραγούδια, μελαγχολικές μπαλάντες, γκάιντες, ακορντεόν και περιέργως κιτς μουσικές παραγωγές».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass