ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ , ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΑΚΗ

Κενά και σκιές στο πόρισμα του ΣΔΟΕ

* Οι αναφορές μάρτυρα για το σπίτι στην Αρεοπαγίτου

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2013 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:20
ΑΘΗΝΑ
Για «καταιγιστικά συμπεράσματα», που θα θέσουν «το κατηγορητήριο στον αέρα», έκανε λόγο ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, προαναγγέλλοντας την κατάθεση στο δικαστήριο πορίσματος λογιστών, τεχνικών πραγματογνωμόνων για τα εμβάσματα και την πορεία τους.
Σύμφωνα με τον συνήγορο, τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει το πόρισμα, αμφισβητούν τις παραδοχές του κατηγορητηρίου.
Ο έτερος υπερασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, επανέφερε το θέμα της εξέτασης των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ.
Στο δικαστήριο διαβιβάστηκαν νέα στοιχεία για την πορεία εμβάσματος ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται κατά την κατηγορία να συνδέονται με την υπόθεση «μαύρων» χρημάτων που δόθηκαν για την προμήθεια των υποβρυχίων.
Η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεχίζεται με την, για τρίτη ημέρα, κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Νίκου Μαϊτού.
Κατά την εξέταση του μάρτυρα προϊσταμένου του ΣΔΟΕ που απαντά σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο πρόεδρος Χρ. Κατσιάνης, σε έντονο ύφος, τού επεσήμανε ότι η υπηρεσία του δεν επέμεινε ώστε να εντοπίσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της αμερικανικής εταιρείας Nobilis. Ο πρόεδρος έκανε λόγο για «κενά και σκιές» που παραμένουν από το πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Ο κ. Μαϊτός δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για την αγορά του ακινήτου στην Ακρόπολη, μέσω τραπεζικού δανεισμού, από τον συνήγορο της συζύγου τού Άκη Τσοχατζόπουλου, Αλέξη Κούγια.
Ο δικηγόρος της κ. Σταμάτη, με τις παραδοχές του κατηγορητηρίου, ότι δηλαδή το ακίνητο της Δ.Αρεοπαγίτου ουσιαστικά ήταν στην κατοχή τού Άκη Τσοχατζόπουλου -μέσω εξωχώριων εταιρειών- από το 1999, τήρησε «επιθετική γραμμή» στις ερωτήσεις του, προκειμένου να αποδείξει ότι η εντολέας του δεν εμπλέκεται σε «ξέπλυμα χρήματος».
Ο συνήγορος υπέβαλε πολλές ερωτήσεις για να καταδείξει ότι η Βίκυ Σταμάτη ουδεμία επαφή είχε με κάποιο από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση και ανέφερε ότι στην πρώτη σύζυγό του ο πρώην υπουργός αγόρασε πολυτελές ακίνητο σε αριστοκρατικό δρόμο, ενώ η δεύτερη δανειοδοτήθηκε για την αγορά του σπιτιού (σσ. το 2010), οπότε αυξήθηκε η φορολογία για τις off shore κατόχους ακινήτων.
«Ο κ. Τσοχατζόπουλος παντρεύτηκε δύο φορές κι έχει παιδιά και με τις δύο γυναίκες. Όλα αυτά τα χρόνια της προσωπικής του διαδρομής έκανε φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες δικαιολογούσαν τη δυνατότητα αγοράς διαμερίσματος για τη γυναίκα του. Το 1997 αγοράστηκε σπίτι για τη Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου στον αριστοκρατικότερο δρόμο της Ελλάδος, στο Ψυχικό (σσ. Αγγ. Σικελιανού). Στην εντολέα μου δεν αγόρασε σπίτι. Την έβαλε υποχείριο σε μια τράπεζα και τώρα βρίσκεται και στη φυλακή. Το σπίτι είναι υποθηκευμένο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, κοντά στα 70, εγγυάται το δάνειο. Η ίδια δεν θα μπορούσε να το πάρει» είπε ο κ. Κούγιας.
Ο μάρτυρας Ν.Μαϊτός ανέφερε ότι με την αύξηση της φορολογίας η εταιρεία, που κατείχε το ακίνητο, θα έπρεπε να πληρώνει φόρο περίπου 200.000 ευρώ ετησίως και επομένως ήταν προτιμότερο να το έχει φυσικό πρόσωπο.
Αλ. Κούγιας: Στη δυστυχή εντολέα μου μεταβιβάστηκε ένα ακίνητο που ήταν δικό της, ή επειδή έπρεπε να μεταβιβαστεί σε φυσικό πρόσωπο, αλλιώς θα πήγαινε χαμένο; Σε έξι χρόνια θα το έπαιρνε το Δημόσιο. Γιατί έγινε η μεταβίβαση;
Μάρτυρας Ν. Μαϊτός: Να σας πω και μια ακόμα εξήγηση. Τότε τελειώνουν και οι επισκευές του. Η NOBILIS ξόδεψε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Θα δήλωνε σε «ποθεν έσχες» αυτό το πόσο φυσικό πρόσωπο;
Αναφερόμενος ο μάρτυρας στο δάνειο που χορήγησε η τράπεζα με εγγυητή τον πρώην υπουργό, παρά την ηλικία του είπε: «Εκτίμηση της τράπεζας για το ακίνητο είναι 3,3 εκατ. ευρώ. Εγώ, αν ήμουν τράπεζα, θα χορηγούσα δάνειο 800.000 ευρώ και θα παρακαλούσα να μην πληρωθεί ούτε μια δόση για να πάρω το ακίνητο. Δεν δίνουν δάνειο σε άνθρωπο 72-73 ετών με 25ετη διάρκεια».
Ο μάρτυρας ανέφερε ότι η υπηρεσία του συνεχίζει να διενεργεί έλεγχο για τα περιουσιακά στοιχεία του εκ των κατηγορουμένων πρώην γενικού γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, Γιάννη Σμπώκου.
Τέλος, ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Νίκου Γεωργουλάκη, ιδιοκτήτης της NOBILIS, δήλωσε ότι ο εντολέας του εμφανίζεται ιδιοκτήτης από τρίτους, συγκατηγορουμένους του, χωρίς δική του βούληση.
Παρούσες στο δικαστήριο είναι η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass