Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ενισχύονται μάχιμες μονάδες, μειώνεται η στρατιωτική γραφειοκρατία

* Συνάντηση με Παπούλια θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2013 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:20
ΑΘΗΝΑ
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε το μεσημέρι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, όπως ανέφερε ζήτησε τα «φώτα» του κ. Παπούλια για το επικείμενο ταξίδι του στη Ρωσία.
Ο Κ. Παπούλιας χαρακτήρισε «μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη» τη Ρωσία και παραδοσιακές τις σχέσεις των δύο χωρών και, όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψή του για την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων.
Ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε ακόμη τον Πρόεδρο για το ταξίδι που προγραμματίζει στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα, καθώς η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.
Ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αφού συζητηθεί για άλλη μια φορά στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα τεθεί υπόψη του ΚΥΣΕΑ για έγκριση.
Υπογράμμισε το γεγονός ότι ενισχύονται οι μάχιμες μονάδες και μειώνονται οι δομές διοίκησης, «αυτό που θα λέγαμε στρατιωτική γραφειοκρατία. Οι οποίες δομές διοίκησης, τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκαν περισσότερο απ' ό,τι χρειαζόμαστε, ακριβώς μέσα από τη λογική την πελατειακή, της χαλαρότητος, η οποία -κακά τα ψέματα- έπληξε τη χώρα για πολλές δεκαετίες».
Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι με τη νέα δομή των ΕΔ θα υπάρξουν σημαντικές εξοικονομήσεις δαπανών.
* Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει σήμερα το μεσημέρι (14:30) στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και για την πορεία του κυβερνητικού έργου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass